GündemSiyaset

Biçki: “Bu araçtan ne istediniz?”

CHP ‘Hayır’ aracının lastiklerinin indirilerek saldırıya uğrandığını açıklayan CHP il Başkanı Ender Biçki araç önünde basına açıklama yaptı.

 

 

 

Biçki,  “Aracımızın lastikleri bıçaklanmış, ve tahribata uğratılmıştır. Hiçbir baskı, korku bizi asla yıldıramayacaktır. Devletin tüm imkanları elinizde. Devletin ve milletin parasıyla bu kampanyayı yürütüyorsunuz. Bu araçtan ne istediniz? Ondan da mı korktunuz, tahammül edemediniz? “ şeklinde konuştu.

 

“Eşit ve adil bir şekilde yürütülmüyor”

 

Basın açıklamasında CHP İl Başkanı Ender Biçki, “Referanduma çok az bir zaman kala yapılan bütün anketlerde hayırların önde olduğu çok açık ve net bir şekilde görülüyor. Biz bu referandum kampanyasını yürütürken hayır diyenlerde evet diyenlerde bu ülkenin vatandaşı, hepsi bizim kardeşimiz, arkadaşımız diyerek bu çalışmalarımızı bu şekilde yürüttük. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi bir kez daha ifade ediyorum. Bu referandum da hayır diyenler terörist olmadığı gibi, evet diyenler de terörist değildir, onlar da bizim kardeşimizdir. Çünkü Referandum sonunda evet de çıksa hayır da çıksa bu ülkede hep birlikte kardeşçe, omuz omuza, yan yana yaşamaya devam edeceğiz. Bu sebeple hayır diyenlere terörist diyenleri ben şahsım ve örgütüm adına kınıyorum. Çünkü hayır diyenler de bu ülkenin evladıdır. Bu ülkenin vatandaşıdır. Bu kampanya zaten eşit ve adil bir şekilde yürütülmüyor. Bir parti devletin imkanlarını, gücünü, desteğini arkasına alarak bu seçim kampanyasını yürütüyor. Ama bizler hayır diyenler, kendi imkanlarıyla, olanakları, fedakarlıklarıyla ama candan, gönülden, inanarak bu kampanyayı yürütüyor. Biz varlık fonunun başına getirilen jöleli yiğitlere 850 milyon aylık ödenerek bu kampanyayı yürütenlerden değiliz. Biz yaptığımız bütün çalışmalarda, açtığımız stantlarda partili arkadaşlarım, partili olmayan arkadaşlarım, Balıkesirli hemşehrilerim ile bu kampanyayı gönülden ,inanarak, ülkemiz ve vatanımız için yürütmeye çalışıyoruz. Bir parti bu kampanyayı Balıkesir’de en az 20 aracı ile yürütüyor. Devletin tüm olanakları bir partiye seferber edilmiş durumda. Bizler ise sadece bir tek aracımızla ama gönülden yürekten yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“Toplumu kutuplaştırmayın”

 

Araca yapılan saldırı için Biçki, “Dün sabaha karşı hayır aracımıza yapılan alçakça saldırı sonucu, aracımızın lastikleri bıçaklanmış, ve tahribata uğratılmıştır. Hiçbir baskı, korku bizi asla yıldıramayacaktır. Soruyorum bu garibanın arabasından, bu garip arabadan, tek araçtan ne istediniz? Devletin tüm imkanları elinizde. Devletin ve milletin parasıyla bu kampanyayı yürütüyorsunuz. Bu araçtan ne istediniz? Ondan da mı korktunuz, tahammül edemediniz?  Biz bu referanduma inanarak yola çıktık. Çünkü bu parti meselesi değil, bir vatan ve millet meselesidir. Bir bayrak meselesidir. Gittiğimiz her yerde birlik kardeşlik mesajları vermeye çalışıyorum. Çünkü bu referandumda hiç kimse bir partiye oy vermeyecek. Türkiye cumhuriyetinin rejimini değiştirmeye ya evet diyeceğiz ya da hayır diyeceğiz. Bu sebeple bu referandumu bir parti yarışına sokmaya çalışanlara bir kez daha sesleniyorum. İnsanları kırdırtmayın. Toplumu kutuplaştırmayın. Milleti ayrıştırmayın. Çünkü sonunda yan yana, birlikte bu Türkiye cumhuriyetinde yaşayacağız. Millet evet demeyecek .millet kararını verdi. Hayır diyecek” dedi.

 

“Türk milleti hayır diyecektir”

 

Araca saldırıyı yapan kişinin emniyet güçleri  tarafından yakalanıp gerekli cezayı alacağına inandığını söyleyen Biçki,  “ Emniyet güçlerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.  Bizi yıldırmaya çalışanlara karşı korkmadığımızı açıkça ilan ediyorum . Çünkü bizler milli mücadelenin kahramanları Şerife bacıdan, Kara Fatma’dan, ‘Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten güç alıyoruz. Türk milleti bu rejim değişikliğine geçit vermeyecektir. 16 Nisan’da Türk milleti hayır diyecektir” şeklinde konuştu.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu