Ekonomiİlçe Haberleri

Bigadiç’te Kurulacak Jeotermal Sera İçin Yer Belirlendi

Balıkesir Bigadiç İlçesi, Jeotermal Enerji ve Sera Organize Sanayi Bölgesi ile yeni döneme geçiyor. Projenin hayata geçeceği yerin seçimi için toplantı gerçekleşti.

Bigadiç’te Kurulacak Jeotermal Sera İçin Yer Belirlendi

Bigadic Jeotermal Sera Icin Yer Belirlendi 1
Bigadiç’Te Kurulacak Jeotermal Sera İçin Yer Belirlendi

Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’nde, jeotermal enerji kullanımıyla planlanan Türkiye’nin en büyük 3. sera kümelenmesi için yer seçim komisyonu toplantısı düzenlendi. Projenin 2.423 dekarlık alanda hayata geçirilecek olması, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Bigadic Jeotermal Sera Icin Yer Belirlendi 2

Projenin Hazırlık Aşamaları Konuşuldu

Toplantıda, sera organize sanayi bölgesi sürecinin hazırlık aşamaları değerlendirilerek, projenin paydaşları arasında yer alan isimlerin katılımıyla çeşitli konular ele alındı. TDİOSB çalışmalarının tamamlandığında bölgeye sağlayacağı ekonomik faydalar vurgulanarak, önemli açıklamalarda bulunuldu.

Bigadic Jeotermal Sera Icin Yer Belirlendi 3

Bir Çok İsim Katılım Gösterdi

Toplantıya, Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan liderliğinde, Balıkesir Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri ile ilgili kurumların komisyon üyeleri katıldı.

Haber: Elif Şahin

Bigadiç’te Jeotermal Kaynaklı Sera

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu