GündemKöşe Yazıları

Bir Kuş Sesi

Doğanın içinde kuş sesleri yada akan derenin suyu insanı rahatlatır. Ayrıca bunlar en güzel sessizliğin içindeki seslerdir. Çoğu zaman düğün yapacak ailelerin stresinden tutun sınava girecek öğrenciler kaygı duyar.

Yürüyüş yapmak için doğaya çıkmak günden güne daha yaygın hale gelen bir aktivite. Yürüyüş kulüpleri Balıkesir’de sık sık kamp alanlarında etkinlik düzenler. Ayrıca bu stres ve kaygı azaltmak için bir fırsattır. Dahası bölgemizde mantar toplama etkinlikleri ve kamp tatilleri gibi seçenekler daha fazla tercih edilir. Peki büyük şehirlere ve bunların sağladığı kolaylıklara alışmış insanlar olarak doğa yürüyüşü gibi farklı bir ortamda zaman geçirme isteği çok duyar.

İşte bunun sebebi doğanın stresimizi azaltmasıdır. Günümüzde insanların doktorları ve psikologları ziyaret etmelerinin başlıca nedenleri arasında kronik stres yer alır. Rahatlama ve dinlenme açısından bakıldığında günlük yaşantımızın bize pek çok dezavantaj getirdiğini hepimiz biliriz.

Sessizliği Dinlemek

Bir şehirde çevresel gürültü hiç bitmez. Yan komşunun hiç bitmeyen gürültüsü, asla durmayan trafik, inşaatlar… Yani bu tür gürültüler bir an olsun durmaz. Aslında bu tür gürültülü ortamlarda yaşamak farkındalığın devamı için o denli normal hale gelmiştir ki, herhangi bir sebepten dolayı ortadan kalkması insanı şaşırtır.

Bilişsel Davranışçı Terapi: Öğrencilerin sınav ile ilgili olumsuz düşüncelerini ve inançlarını, sınava yönelik olumlu düşüncelere dönüştürür ve onlara sınav kaygısıyla başa çıkma becerisi geliştirmeyi öğretir.

Nefes Egzersizleri: Öğrencilerin sınav esnasında gevşeme sağlaması ve sınava daha iyi odaklanabilmesine yardımcı olmak amacıyla öğretilir. Bu sayede sınav esnasında ve sınav sonrasında streslerini kontrol altına alabilirler.

Fiziksel Egzersiz: Öğrencilerin düzenli olarak fiziksel aktivitede bulunması sınav kaygısını azaltabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu