Dünyadan HaberlerGündem

Bir Ülkeden Daha TikTok’a Yasaklama Kararı

Bir Ülkeden Daha TikTok’a Yasaklama Kararı. Bir Ülke daha çocuklara yönelik zararlı içerikler bulunduğu gerekçesiyle sosyal medya platformu TikTok’u yasaklama kararı aldı.

 

Bir Ulkeden Daha Tiktoka Yasaklama Karari 1

 

Velilerden Şikayet Geldi

Bir Ülkeden Daha TikTok’a Yasaklama Kararı. Çinli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklayan ülkelere Kırgızistan da katılım gösterdi. Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. TikTok’un çocukların zihinsel gelişimini ve sağlığını olumsuz etkilediğine ilişkin bir dizi şikayet alındığı iletti. Bakanlığın bu kapsamda TikTok’taki içerikler üzerinde inceleme yaptığını söyledi. Açıklamada, “İnceleme sırasında bu platformun çocukların sağlığına ve gelişimine zarar veren bilgilere erişimi kısıtlamadığı ve TikTok uygulamasında bilgiye erişim sağlarken yaş kategorisini kontrol edecek herhangi bir işlev bulunmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, çok sayıda başvuruyu dikkate aldı. Yapılan incelemeler kapsamında Tik Tok’un Kırgızistan topraklarında faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.” ifadelerine yer verdi. Açıklamada, söz konusu kararın yürürlüğe girmesi için Dijital Kalkınma Bakanlığı’nın başvuru gerçekleşti.

“Karar politik değil”

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı tarafından başka bir açıklama daha geldi. TikTok’u Kırgızistan’da yasaklama kararının politik bir arka planı bulunmadığına dikkat çekti. “Bu tedbir yalnızca çocuklar içindir. İHA’nın edindiği bilgiye göre çocuklarım ahlaki eğitimleri üzerinde olumsuz etki oluşturabilecek ve psikolojik sağlıklarına zarar verebilecek bilgilerden korumayı amaçlamaktadır. ” dedi.

Yasaklayan Ülkeler

TikTok’un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler nedeniyle bu yıl bazı ülkeler uygulamaya yasak getirmişti. Kanada Şubat ayında, Belçika, Norveç, İngiltere, Yeni Zelanda Mart ayında TikTok’un hükümete ait telefon ve elektronik cihazlarda kullanılması yasaklamıştı. İsveç Savunma Bakanlığı da güvenlik endişeleri nedeniyle personelin iş telefonlarında TikTok uygulamasını kullanmasının yasaklandığını duyurmuştu. Nisan ayında ise Avustralya, federal hükümete ait cihazlarda TikTok uygulamasının kullanılmasını yasaklamıştı. Ayrıca Mayıs’ta ABD’nin Montana eyaleti TikTok uygulamasına yasak getirmişti. TikTok’a yasak getiren ilk eyalet olmuştu.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu