Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemSiyaset

Birol Şahin’den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Gurup Sözcüsü Ayvalık ilçesine hizmetleri sıraladı ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e ağır biçimde yüklendi.

Birol Şahin’den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin yaptığı açıklamada 2019 yılından başlayarak Yücel Yılmaz döneminde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin Ayvalık’a yaptığı hizmetlerin parasal bedelini paylaştı. Hizmetlerini anlattı ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e ağır eleştirilerde bulundu.

Ayvalık Belediyecilikte En Geri İlçelerin Başında Geliyor

“Ayvalık ilçemiz gerek Balıkesir Büyükşehir Belediyemize gerekse Başkanımız Yücel Yılmaz nazarında Balıkesir’in birbirinden özgün ve değerli ilçelerinin içinde tarihi ve doğal zenginliği, zeytin ve gastronomisi ile en başta gelen Turizm ilçelerinden birisi. Bu nedenle Balıkesir’in vitrinini oluşturan en değerli unsurlarının başlarında geliyor.” diyerek sözlerine başlayan Şahin:

“Ayvalık bu değerine rağmen yerel Belediyecilik açısından son derece şanssız bir ilçe olagelmiş. Maalesef ilçe Belediyeleri sürekli olarak ideolojik slogan Belediyeciliğini tercih ettikleri için hizmet üretme noktasında son derece zayıf kalmış. 80’li yıllarda başlayan yazlık konut yapımı, artan nüfus hareketleri karşısında oluşan imar, alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözümlemek yerine sorunun imar ve yapılaşmada başrol oyuncusu olmayı, alt ve üst yapı konusunda ise seyirci olmayı tercih etmişler.

Bu yüzden Ayvalık Belediyecilik açısından terkedilmiş bir harabeye dönmüş. Ayvalık Belediye Başkan ve yönetimleri Ayvalık’ı geleceğe hazırlama, sorunların çözümü, hizmet konusunda olabildiğince ihmalkâr davranırken ideolojik slogan üretme konusunda son derece başarılı kişiler olmuş.” dedi

Birol Şahin'Den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri

Ayvalık Belediye Başkanı Sorunları Çözmek Yerine Sorunların Reklamını Yapıyor

Sorunun çözümünü üretmesi gereken Ayvalık Belediye Başkanı, CHP yöneticilerinden veya CHP zihniyeti sahibi kişilerden ve vicdan azabı çeken birkaç yazlıkçıdan oluşan her pankart açanın yanına geçip o da slogan attığını ileri süren Birol Şahin:

“Bir Belediye Başkanı seçmenlerine, hemşerilerine yalan söylememesi gerekir. Bir Belediye Başkanı ilçesindekileri kandırmaması, onlara karşı dürüst olması gerekir. Ama Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin önce düğün evine gidip tef çalıp göbek atıyor, sonra hiçbir şey olmamış gibi ölü evinde diz dövüp ağıt yakıyor. Büyükşehir Binasında başka Ayvalık’ta başka bir Mesut Ergin var. Mesut Ergin Balıkesir Büyükşehir Belediye binasında başka konuşuyor Ayvalık’ta başka konuşuyor. Siyaset ve oy uğruna Ayvalıklıları sürekli kandırma manipüle etme peşinde” dedi.

Karakoç Barajına Karşı Çıkmak Ayvalık’ı Susuz Bırakmaktır

Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet Ayvalık’ın yazın yaşadığı su sorunun çözümü ve tarım arazilerinin sulanması için maliyeti 100 Bin Dolar olan Karakoç Barajını yapma kararı aldığını belirten Şahin:

“Ayvalıklı hemşerilerimizin haklı talebinin çözüleceği ve bu nedenle Ayvalıklıları kandıracak en kullanışlı araçlardan birini kaybedeceğini anlayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve bir gurup CHP’li önce Ayvalık Meydanında her gün “Su yok su sorunumuzu çözün” diye bağırıp sonra Karakoç Köyüne çıkıp “Baraja Karşıyız” diye bağırıyor. Karşı çıkanların gerekçesini ilginç  “Dere kızıyor. Dereler özgürce aksın önüne betondan baraj seti çekilmesin.” “Ağaçlar arazi sular altında kalmasın, ağaçları boğacaklar.” Bu siyaset değil düpedüz vicdansızlık. Koltuk sevdası için bir insan ilçesine bu kötülüğü yapmaz. Buna ikiyüzlülük demek hafif kalır. Bu psikolojik bir sorun” dedi.

Birol Şahin'Den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri

Mesut Ergin “Hayalim” Dediği Sarımsaklı Projesini Büyükşehir Yapınca Kendi Projesine Karşı

Şahin: “Mesut Ergin’in ikiyüzlü siyasetinin örneği bir tek bu değil elbet. En çarpıcılarından birisi de Sarımsaklı Plajı Projesi. Gazetelere haber yaptırdı önce, haberin başlığı “Fikir Mesut Ergin’den Yapım Yücel Yılmaz’dan. “2009’dan beri hayalimdi, Yücel Yılmaz yapacak” Mesut Ergin Büyükşehir Belediyesinin mimarları ile yaptığı toplantının fotoğrafını da paylaştı.

Sonra Büyükşehir Belediyesi Sarımsaklı Plajı yapımı başladı. Yıllardır plajı kendi mülkü gibi kullanan birkaç kişi gene elde pankart toplanınca Mesut Ergin gene gidip aralarında fotoğraf çektirdi. Protesto haberleri çıkıp bütün Türkiye’ye rezil oldu aslında. Mensubu olduğu CHP yandaşı gazeteler dalga geçiyor. “Bir ilk kendi projesine karşı çıktı” dediler. Sol cenah da dalga geçince Mesut Ergin hemen basın danışmanı aracılığıyla “Mesut Ergin Proje Sunmadı” dedi. Yani düpedüz yalan söylediler” dedi.

Mesut Ergin Büyükşehir ve Hükümet Projelerine “Çökme” de de Maharetli

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in bir başka özelliği daha var.  Büyükşehir Belediyesi’nin Yücel Yılmaz’ın Ayvalık’ta yaptıkları projeleri sahiplenmek. Siyaset alanında buna yani bir başkasının yaptığına “ben yaptım” algısı yapmaya hizmet hırsızlığı deniyor. Ayvalık’ta yaşanan fırtına felaketi sonrasında Büyükşehir Belediyemiz Ulaştırma Bakanlığı ile ortak bir proje gerçekleştirdi ve iki adet Balıkçı barınağı yapımına başladı. Ancak Mesut Ergin Ayvalık İmar Planlarını masaya koyup fotoğraf çektirmiş Balıkçı Barınakları ile ilgili. Büyükşehir’den hiç bahsetmeden sanki bir iş yapıyormuş havasıyla açıklama yapmış.

Yücel Yılmaz Oy Oranına Bakmaz Hemşerilerimizin İhtiyaçlarına Bakar

Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın hizmet ve proje yaparken oy oranlarına bakmadığını, her kesimin Belediye Başkanı olduğunu önceliğinin ilçelerin ve Balıkesir’in sorunlarının çözümü olduğu belirterek “Çünkü partimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız Yücel Yılmaz hizmet Belediyeciliği yapmaya devam edecek. Bizim için asıl olan oy oranı değil hemşerilerimizin ihtiyaçlarıdır. “ dedi.

Büyükşehir Ayvalık’a 5 Yılda 1 Milyar 42 Milyon 501 Bin TL Harcadı

Açıklamasında BASKİ ve Büyükşehir’in 2019 seçimlerinden bu güne Yücel Yılmaz döneminde Ayvalık’ta yaptığı hizmetler ve bunların parasal değerini açıklayan Şahin:

“BASKİ Ayvalık’tan 2019’dan bu yana su faturaları tahsilatı 218 Milyon 662 Bin TL olmasına rağmen tahsilatının iki katından fazla miktarda 585 Milyon 668 Bin TL harcama yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyemizin ise 2019’dan bu yana Ayvalık’a yaptığı yatırımların miktarı 456 Milyon 833 Bin TL” ifadelerini kullandı.

Birol Şahin'Den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri

Büyükşehir’in Ayvalık Yatırım Harcaması Ayvalık Belediyesinin 20 Katı

Dolayısıyla ikisini toplayınca Ayvalık için toplam harcama 1 Milyar 42 Milyon 501 Bin tl. yapıyor. Bu miktar Ayvalık Belediyesinin 5 yılda yatırıma ayırdığı bütçenin 20 katı” dedi.

Birol Şahin’den Mesut Ergin’e Ağır Eleştiri.

HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu