GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BTO “Sektör’ün Talebi Önemlidir”

BTO “Sektör’ün Talebi Önemlidir”

 

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi KULA COVID-19 salgınının dünya ve ülkemizdeki olumsuz etkileri ve döviz kurlarında yaşanan olağanüstü dalgalanmalar sonucunda piyasalarda fahiş fiyat artışları yaşandığını söyledi. Kamuya İş Yapan Firmaların Fiyat Farkı Uygulaması ve Tasfiye Kararnamesinin çıkmasının önemli olduğunun altını çizdi.

 

İnşaat Malzemelerine Zam

 

Kula,“Kamuya iş yapan yüklenici firmalara sadece verilen ek fiyat farkının yeterli olmadığını ifade eden Kula, “Mevcut fark yapımı devam eden işlerin tamamlanmasına yeterli olmayacağı gibi işlerin durmasına sebebiyet verecek ve bu durumdan büyük oranda kamu zararı oluşacaktır. Çünkü asıl fiyat artışı Aralık 2021’den sonra başlamış olup, her geçen gün inşaat malzemelerine zamlar gelmeye devam etmektedir ”dedi.

 

Teminatların İadesi

 

“Sektörlerimizin talepleri doğrultusunda ülke ekonomisinde ve istihdam hayatında önemli kırılmaların meydana gelmesini önlemek adına ivedi olarak “Fiyat Farkı” ve “Tasfiye Kararnamesi” çıkarılması ve 01.01.2021 tarihinden bu yana gelişen olumsuz şartlardan dolayı işlerini teslim edemeyen kamu müteahhitlerinin teminatlarının iade edilmesi sektör firmalarının yaşayabilmesi için önem arz etmekte”dedi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu