Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Yaz Sezonunda Trafik Denetimleri Arttı

Burhaniye’de Yaz Sezonunda Trafik Denetimleri Arttı. Burhaniye ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte ilçede yoğunluk arttı. Burhaniye Emniyet Müdürlüğü de ilçe trafiğinin aksamaması adına denetimlerini artırdı.

 

Burhaniye'De Yaz Sezonunda Trafik Denetimleri Arttı. Burhaniye Ilçesinde, Yaz Sezonuyla Birlikte Ilçede Yoğunluk Arttı. Burhaniye Emniyet Müdürlüğü De Ilçe Trafiğinin Aksamaması Adına Denetimlerini Artırdı.
Burhaniye’De Yaz Sezonunda Trafik Denetimleri Arttı

Trafik, asayiş ve diğer birimleri ile 24 saat kesintisiz görev yaparak başta trafik akışı olmak üzere şehir merkezi ve sahil kesiminde etkin önlemleri ile trafik akışında aksaklıklara meydan vermeden akış sağlanırken, asayiş ekipleri ve diğer birimler ise yaşanacak olumsuzluklara karşı suça meyilli olanlar ve suçluların korkulu rüyası oldular.

Bayram tatili süresince trafik ekipleri, otogar kavşağı, hastane kavşağı, postacı kavşağı ve İskele kavşağında aldıkları etkin önlemleri ile sürücülerin rahat yolculuk yapmasını sağladı. Sezonun başlaması ile birlikte nüfus katlanırken, tatil süresince sürücülerin aceleciliği ve dikkatsizlikleri sonucu ufak kazalar yaşanırken yapılan denetimler rahat nefes aldırdı.

 

Burhaniyede Yaz Sezonunda Trafik Denetimleri Artti 1

 

Trafik Büro Amiri Özgül Reçel’in öncülüğünde uygulamalar gerçekleşti. Ekipler trafik kurallarına uymayan  çok sayıda sürücüye para cezası kestiler. Ekipler 20 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında motosikletler üzerinde uygulama yaptı. Bunun sonucunda ekipler , 230 motosikleti denetlediler. 176 motosiklet sürücüsüne toplam 200 bin lira para cezası kestiler. Tescilsiz olan 33 motosiklet ise trafikten men ettiler.

Burhaniye Hakkında

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

Ege Bölgeside yer alan ilçe, kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgede yer alır. Ayrıca İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. Bununla birlikte 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Ayvalık’ı Atlı Birlikler Koruyacak « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu