Gündemİlçe HaberleriSpor

Burhaniye’nin Yeni Kaplanı

Burhaniye’nin Yeni Kaplanı. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig şampiyonu olan İstanbul Sinopspor ve sonrasında Bahçelievlerspor’da forma giyen genç yetenek Burhaniye’nin kadrosuna dahil oldu.

Burhaniyenin Yeni Kaplani 1 Jpg

Genç Yetenek Siyah Beyaz Ekipte

Burhaniye’nin Yeni Kaplanı. Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğa oynayacak kadro ile mücadele etmek isteyen Siyah-beyazlı ekibe dahil oldu.

Parolası: ŞAMPİYONLUK

Burhaniye Belediyespor, Şampiyonluk parolasıyla transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu sezon şampiyon olup 3.Lig’e çıkmayı hedefliyor.

Burhaniyenin Yeni Kaplani 2 Jpg
Orta Sahada mı oynayacak?

Siyah-beyazlı ekip Altay ve Galatasaray altyapısında yetişen 2002 doğumlu genç orta saha oyuncusu Abdülsamet Güler ile sözleşme imzaladı.

 

Burhaniye Hakkında

İlçe yüzölçümünün yaklaşık olarak 1/3 i düzlüklerden oluşur. Bu düzlüklere ‘Burhaniye Ovası’ adı verilir. Tepeliklerle kıyı çizgisi arasında yer alır. Burhaniye Ovası doğuya doğru biraz genişler ve en geniş yerinde 12 km’yi bulur. Uzunluğu ise 20 km kadardır. Burhaniye Ovası adı verilen düzlükler yapısal olarak iki ana kökene dayanır. Bunlar orta ve doğu kesimlerde Havran ve Karınca çaylarının getirdiği alüvyon malzemeden oluşmuşlardır. Batı kesimdeki düzlüklerin kökeni yataya yakın veya hafif ondülasyonlu Neojen katmanlarıdır. Bir kıyı ovası niteliğinde olan Burhaniye Ovası alüvyon kesimlerinde kumsalları vardır. Katmanlardan oluşan kesimlerinde alçak falezler oluşturur. Ayrıca tepelik alanların eteğinde 100 m yükseltiye kadar batıya doğru hafif eğimli bir düzlük olarak devam eder.

Burhaniye Ovası gerek eğim durumu, gerekse verimli toprak varlığı zengin yeraltı ve yüzeysel su varlığı ve elverişli iklim şartları ile Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alır. Doğu kesimi sebze meyve yetiştirilen alanlarla orta ve batı kesimleri ile zeytinliklerle kaplıdır. Burhaniye, Çoruk, Börezli, Kızıklı, Şarköy, Bahadınlı, Şahinler, Hisar, Taylıeli gibi köyler bu jeomorfolojik birim üzerinde yer alan başlıca yerleşmelerdir. İlçenin ekonomik varlığının yarısından çoğu ovalık kesimdedir.

Burhaniye ilçesinin eğim haritası Ova kesiminde eğim değerleri genelde 0-2°arasındadır. İlçenin doğu ve güney kısımlarında yüksek eğim değerleri görünür. Zirve kesimlerinde ise eğim değerleri azalır. Hayvancılık genelde yüksek sahadaki eğimin az olduğu yerlerde yapılmaktadır. İlçedeki yaylaların çoğu da burada bulunmaktadır.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Elektrik Kazasında Kollarını Kaybetti ; Protez Kol İçin Yardım Arıyor - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu