GündemGörüntülü Haberler

Büyükşehir Balıkesir’in Her Yerine Pati Koydu

Büyükşehir Balıkesir’in Her Yerine Pati Koydu

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Pati” adını verdiği beslenme odak noktalarını oluşturdu. 20 ilçede pati noktası oldu. Pati’ler sayesinde mama kaplarının kaybolması, yağışlarda ve sıcak havalarda mamaların zarar görmesinin önüne geçilecek.

Mama Kapları Zarar Görmeyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en modern ve donanımlı hayvan bakımevi, tedavi ve rehabilitasyon merkezine sahip VETBÜS ile  sokak hayvanlarının bakım ve tedavisini yapıyor. Belediye ayrıca ilçe ilçe, yerinde “Pati” adını verdiği beslenme odak noktalarını yerleştirmeye devam ediyor. 20 ilçede 140 noktaya yerleştirilecek olan beton beslenme üniteleri sayesinde mama kaplarının kaybolmasının ya da yağışlarda, sıcak havalarda mamaların zarar görmesi önlenecek.

Hayvanları Koruma Kurulu

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede “İl Hayvanları Koruma Kurulu’nun kararı neticesinde 2021 yılında, ilçe belediyelerimizle birlikte beslenme noktaları belirlendi. Bu yıl da ilçelerimizden gelen yoğun talep üzerine sokak hayvanlarımızın da kolay ulaşabilmeleri adına 140 tane nokta için Pati dağıtacağız. Amacımız rüzgar, kar, soğuk gibi etkenlerden mamaların etkilenmemesi, sokak hayvanlarının beslenme noktalarını sağlıklı bir şekilde kullanabilmeleri” dedi. Haber. Serap Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu