YaşamGündem

Çalışma Saatleri Düşüyor! Yeni Düzenleme Yolda

Türkiye'de çalışma saatlerinde köklü bir değişiklik kapıda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalarla başlayan süreç, haftalık çalışma saatlerinin azaltılmasını hedefleyen yeni düzenleme ile devam ediyor. İşte detaylar:

Çalışma Saatleri Düşüyor! Yeni Düzenleme Yolda

Calisma Saatleri Dusuyor Yeni Duzenleme Yolda
Çalışma Saatleri Düşüyor! Yeni Düzenleme Yolda

Haftalık Çalışma Saatleri Azalıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini güçlendirmek amacıyla çalışma saatlerinde esneklik sağlayacak düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Bu düzenlemeyle, haftalık çalışma saatlerinin azaltılması ve iş gücü piyasasına uyum sağlayacak yeni esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Calisma Saatleri Dusuyor Yeni Duzenleme Yolda 1
Çalışma Saatleri Düşüyor! Yeni Düzenleme Yolda

İş Kanununda Köklü Değişiklik

Yapılan değişikliklerde mevcut 45 saatlik haftalık çalışma saatleri 40 saate indirilmesi planlanıyor. Ayrıca bazı meslek gruplarında uygulanan 48 saatlik çalışma saatleri de azaltılacak. Yeni düzenleme çalışan odaklı olacak ve çalışanların haklarını güçlendirecek.

Calisma Saatleri Dusuyor Yeni Duzenleme Yolda 2

Dağınıklık Ortadan Kaldırılıyor, Çalışan Hakları Güçlendiriliyor

Yapılacak düzenlemeyle, farklı kanunlardaki çalışma hayatıyla ilgili mevzuat dağınıklığı giderilecek. 2003 tarihli İş Kanunu, 1952 tarihli Basın İş Kanunu ve 1967 tarihli Deniz İş Kanunu gibi 20 farklı kanunda değişiklikler yapılacak. Böylece, haftalık çalışma saatleri ve çalışanların sahip olduğu haklar tek bir temel kanun altında toplanacak ve güncellenecek.

Calisma Saatleri Dusuyor Yeni Duzenleme Yolda 3

Çalışan ve İşletmeler Aynı Anda Güçlenecek

Hükümet yetkilileri, yapılan düzenlemelerin sadece çalışanların haklarını güçlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda işletmelerin de gelişimine katkı sağlayacağını belirtiyor. Çalışanların güçlendirilmesiyle birlikte işletmelerin de gelişeceğine vurgu yapılıyor.

Haber: Bülten

TBMM Genel Kurulu mesaisine 16 Ocak Salı günü yeniden başlayacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu