Türkiye Gündemi

İlk Yerli ve Milli Radar Faaliyete Geçti

Türkiye'nin yerli ve milli çalışmalarının bir sonucu olarak, Türk hava sahasının artık kendi olanaklarıyla izlenebileceği duyuruldu.

İlk Yerli ve Milli Radar Faaliyete Geçti

Türkiye’nin yerli ve milli çalışmalarının bir sonucu olarak, Türk hava sahasının artık kendi olanaklarıyla izlenebileceği duyuruldu. Savunma sanayinde millileşme sürecinde olan Türkiye, yerli ürünleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Türk mühendislerinin geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve milli sivil gözetim radarının Gaziantep Havalimanı’nda hizmete hazır olduğu belirtildi. Bu yerli ve milli radar ile 1 milyon kilometrekarelik hava sahasının milli iradeyle izlenebileceği vurgulandı.

İlk Yerli Ve Milli Radar Faaliyete Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamada, Milli Gözetim Radarının (MGR) saha kabulünün başarıyla gerçekleştirildiği ve hava trafik kontrol hizmetlerinde önemli bir aşamaya gelindiği ifade edildi.

Sistemin performans değerlendirmesi yapıldığı ve istenen tüm kriterlerin karşılandığı belirtilirken, birincil ve ikincil radar sistemlerinin beraber çalışabilecek duruma geldiği vurgulandı.

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli radarın 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasını 7 gün 24 saat izleyebileceğini ve uluslararası standartları karşıladığını belirtti. Bu projenin, Türkiye’nin havacılık alanındaki yerli ve milli üretim hamlesine önemli bir katkı sağladığına dikkat çekti.

İlk Yerli Ve Milli Radar Faaliyete Geçti

 

 

Haber: Bülten

Yerli ve Milli Sinyalizasyon Sistemi Üretilecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu