Yaşam TarzıEkonomiGündemSiyasetTürkiye Gündemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, En Düşük Memur Maaşını işaret etti

Bakan Işıkhan’dan En Düşük Memur Maaşı İçin İşaret!

Memur maaş zammında son durum ne oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan açıkladı. Bakan Işıkhan en düşük memur maaşı için 33 bin TL seviyesini işaret etti.

ZAM ORANI NASIL ETKİLEYECEK?

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş’ta memur zammı ile ilgili “Memur ve memur emeklileri için zam oranı 49,96 olarak gerçekleşecek” ifadelerini kullandı. İşte, memur zammı son dakika gelişmeleri ile “2024 Ocak’ta doktor, hemşire, öğretmen, polis memur maaşları ne kadar olacak?” sorusunun yanıtına dair detaylar…

BAKAN IŞIKHAN: 33 BİN LİRA SEVİYELERİNE ÇIKACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.” Dedi.

Memur maaşlarına temmuz ayında 17.55 oranındaki yüzdelik zammın yanı sıra 8.077 TL seyyanen zam verildi. Enflasyon farkında 8.077 TL tutarındaki seyyanen zam dikkate alınmayacak. Yüzde 17.55’lik zammın ise sadece 6 puanlık kısmı toplu sözleşme zammından oluşuyor. Temmuz – aralık döneminde yüzde 6’yı aşan enflasyon farkı ocak ayında maaşlara yansıtılacak. Merkez Bankası’nın son Enflasyon Raporu’nda enflasyonun 2023 yılsonunda orta noktası yüzde 58 olmak üzere yüzde 54 ile yüzde 62 aralığında olacağı tahmin edildi.

Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu