Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

“Cello Piano Duo Konseri” Balıkesir’de

Balıkesir Üniversitesi SKS Müzik Topluluğu ile Balıkesir Kent Konsey’inin düzenlediği “Cello Piano Duo Konseri” Balıkesirli sanatseverler ile buluşuyor.

 

&Quot;Cello Piano Duo Konseri” Balıkesir'De
Emine Serdaroğlu Ve Dilbağ Tokay

 

“Cello Piano Duo Konseri”

İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde müziğin ve sanatın iyileştirici gücüyle bir araya gelme fırsatı sunan Balıkesir Üniversitesi SKS Müzik Topluluğu ve Balıkesir Kent Konseyi, sanatı Balıkesir’e getiriyor.

13 Nisan 2023 tarihinde, Necatibey Eğitim Fakültesi – Şehir Öğretmen Aybüke Yalçın Konferans Salonu’nda yapılan Cello Piano Duo konseri, saat 18:00’da başlayacak.

 

&Quot;Cello Piano Duo Konseri” Balıkesir'De

 

Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu, viyolonsel-piyano ikilisi “CelloPianoDuo” olarak çalışmalarına 1998 yılında başlamıştır. Renkli programları ve özgün yorumlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazandılar. İkili, İstanbul’un öndegelen salonlarında verdikleri konserlerle izleyiciler ve müzik kritiklerinden olumlu övgüler almıştır. 2014 yılında da 42. İstanbul Müzik Festivali kapsamında konser vermiştir.

Dilbağ Tokay:

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Ayrıca Reşit Erzin’le başladığı viyolonsel eğitimini, 2008 yılında yine aynı konservatuvarın Sanatta Yeterlik programından mezun olarak tamamladı. Bununla birlikte çeşitli uzmanlık kurslarında çalıştı. Şimdiye dek yurtiçinde pek çok şehirde ve KKTC, İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Pakistan, Kırgızistan, Sırbistan, Belçika, Suriye, Hindistan ve Brezilya’da; solo, piyanolu, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler verdi.

 

Emine Serdaroğlu:

Piyano eğitimine Prof. Ersin Onay ile başladı. Fuat Türkay ve Prof. Cana Gürmen ile devam etti. Illinois Wesleyan Üniversitesi Müzik Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi. Ardından lisans eğitimi süresince piyano çalışmalarını Prof. Dr. Mark Hansen ile sürürdü. Yüksek derece ile mezun olduktan sonra, Austin Texas Üniversitesi’nde  Prof. Dr. William Race ile piyano ve piyano pedagojisi dallarında yüksek lisans yaptı. Ayrıca, Lala Margulis, Igor Kipnis, Rita Sloan, Ratko Derlorko ve Andrey Diev gibi eğitmen ve yorumcular ile çalıştı. Daha sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Müzikoloji Bölümü’nde PhD çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İstanbul ve Ankara’da resitaller verdi. Solo piyano çalışmalarının yanısıra pek çok şancı ve farklı enstrümanlar ile oda müziği çalışmaları yaptı. Piyanist, 1998 yılından bu yana Dilbağ Tokay ile viyolonsel-piyano ikilisi olarak yurtiçi ve yurtdışında düzenli olarak konser vermektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu