Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerEtkinlikGündemYaşam

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar sunularak ölüm tabusu kırılmaya çalışıyor

 

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar serisi sizlerle

Geleneksel olmaktan uzak tabutlar inşa eden müteahhitler… İlginç tabut tasarımları yaparak ölüm tabusunu kırmaya çalışıyor.

Cenaze firmaları, Edinburg’ta tartışmalara yol açıyor

Firma, merhumun hayatını kutlamak için tasarlanan özel yapım tabutlarda uzmanlaşmıştır. Ancak tasarladığı tabutlar, herkesin zevkine göre değildir. Şirket, tabutlarını parlak bir vitrinde sergileyerek yerel halk arasında hoşnutsuzluğuna yol açmıştır.

Go As You Please adlı şirketin teşhirinde bir ekose tabut bile bulunmaktadır. Ayrıca Nessie, Irn Bru kutusu veya Buckfast şişesi dahil “müşterinin” istediği herhangi bir tarzda tabut yapma sözü vermektedir.

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar

Firmanın ölüm işine alternatif ve anlamsız yaklaşımı, yakın zamanda sınırın kuzeyindeki ilk şubesini açtıkları Edinburgh’un Willowbrae bölgesi sakinlerini şaşırttı.

Yakın zamanda SNP’nin eski adalet bakanı Kenny MacAskill‘in ofisinde bulunan vitrin, bazı yerel halk tarafından “zevksiz” olarak tanımlandı.

Ayrıca yarattıkları sıra dışı tasarımlardan bazıları arasında bir Nikon fotoğraf makinesi ve ayakkabı yer almaktadır.

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar

Cenaze Kaldıranlardan İlginç Tabutlar

Şirketin sahibi Jason Ridley şunları söyledi: “Aileler bizi görmeye geldiklerinde perişan bir durumdalar. Cenazeler hayatın bir kutlaması olmaktadır. Bu yüzden tabutlara baktıklarında sevdiklerinin hayatının ve kim olduklarının bir kutlaması olduğunu görebilirler. Ayrıca geleneksel ama aynı zamanda kişisel tasarımlı tabutlar sunuyoruz. Böylece bir aile benzersiz bir tarz seçmek isterse seçebilirler.”

15 yıl önce kurulan Go As You Please, genellikle tabutları için 300-400 £ almaktadır.

Jason, “Birçok vitrin karanlık ve kasvetli görünüyor ama biz hafif ve sıcak görünmek istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu