Gündemİlçe Haberleri

Çevre Dostu Kentler İçin Yeni Adım

Türkiye'de çevre konusunda öncü bir adım atan Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Ekoloji ve İnsan Çalıştayı" Edremit'in Güre Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Bu önemli etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, birliğin son meclis toplantısına başkanlık etti.

Çevre Dostu Kentler İçin Yeni Adım

Cevre Dostu Kentler Icin Yeni Adim 2

Büyüyen Birlik

Yapılan son meclis toplantısında konuşan Başkan Arslan, birliğin büyüyen ve gelişen bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Türkiye’deki belki de tek aile yapısına sahip birlik olduklarını vurgulayan Arslan, özgürce fikirlerin ifade edildiği, demokratik bir ortam sunan bir meclise sahip olduklarını söyledi. Başkan Arslan, “Düzenlenen Ekoloji ve İnsan Çalıştayı’nın faydalı olacağına inanıyorum. Çalıştaylar, sorunların kaynağını belirlemek ve doğru adımları atmak için güzel bir platform sunuyor. Ortaya çıkan fikirleri yine çalıştay sonrası değerlendirerek hayata geçireceğiz.” dedi.

Cevre Dostu Kentler Icin Yeni Adim 1

Birlik Müdüründen Çağrı

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Birlik Müdürü İmam Bakır Damar, birliğin çevre konusunda kurulmuş ilk ve tek mahalle birliği olduğuna vurgu yaparak, düzenlenen çalıştayın güncel sorunlara değindiğini ve bu konulara birlik olarak dikkat çekmeye devam edeceklerini belirtti.

Cevre Dostu Kentler Icin Yeni Adim 3

Uzman Konuşmacılar İlgiyle Dinlendi

Çalıştayın ilk oturumunda, “Yerel Yönetimlerde Ekolojik Yaklaşımlar” konusu üzerine Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Kara, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yazar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Seda Hilmiye Bostancı konuşma yaptı. İkinci oturumda ise iklim krizi konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Aylin Aydın Ertop, Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Dr. Vildan Akyıldız, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Sezer bilgilendirmede bulundu.

Cevre Dostu Kentler Icin Yeni Adim 4

Yerel Yönetimlerde Ekolojik Yaklaşımlar Paylaşıldı

Çalıştay, yerel yönetimlerde ekolojik yaklaşımları ele alarak, örnek çevre yönetimi uygulamalarını paylaştı. İklim dostu ve yaşanabilir kent hedefinin belirlendiği etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Haber: Haber Merkezi

Edremit Belediyesi’nin Başarılı Çevre Hareketi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu