İlçe Haberleri

Çevrecilerden Maden Felaketine Karşı Sloganlar Yükseldi

Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çevreciler, Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Altın madeninde meydana gelen doğa katliamını protesto etti.

Çevrecilerden Maden Felaketine Karşı Sloganlar Yükseldi

Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen çevreciler, Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Altın madeninde meydana gelen doğa katliamını protesto etti. Burçep adına Hatice Engin’in okuduğu basın açıklamasında, madenlerin çevreye verdiği zararlar ve yaşanan felaketler dile getirildi.

Erzincan’da Meydana Gelen Felaket

Anagold Altın madeninde siyanürlü toprağın kayması sonucu yaşanan doğa katliamı, çevrecilerin büyük tepkisini çekti. İliç ilçesinde yaşanan bu felaket, bölgedeki doğal yaşamı ve ekosistemi ciddi şekilde etkiledi.

Madenin daha önce de benzeri olaylara karıştığı belirtilerek, çevrecilerin uyarılarının dikkate alınmadığı vurgulandı.

Çevrecilerden Maden Felaketine Karşı Sloganlar Yükseldi

Madencilik ve Çevre Kirliliği

Çevrecilerin basın açıklamasında, altın madenciliğinin vahşi bir şekilde doğaya zarar verdiği ve çevre kirliliğine neden olduğu ifade edildi.

Siyanürlü altın ayrıştırma yönteminin, toprağı ve su kaynaklarını ciddi şekilde kirlettiği belirtilerek, bu yöntemin çevreye ve insan sağlığına olan zararlarına dikkat çekildi.

Tepkiler ve Talepler

Protesto gösterisinde çevreciler, siyanürlü altın madenciliğinin yasaklanması ve bölgedeki madenlerin kapatılması taleplerini dile getirdi. Ayrıca, maden işletmelerinin çevre ve insan sağlığına zarar verdiği konusunda yetkililerin duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.

Burhaniye’deki çevrecilerin Erzincan’daki doğa katliamını protesto ettiği gösteri, madenlerin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Çevrecilerin talepleri ise çevre koruma ve insan sağlığının öncelikli olduğunu vurguladı.

Çevrecilerden Maden Felaketine Karşı Sloganlar Yükseldi

Haber: Bülten

Erzincan’da Altın Madeninde Toprak Kayması: 7 Kişi Gözaltında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu