Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Çevreyi Korumada Etkili Adımlar

İnsanların bilinçsizce davranmasının cezasını ne yazık ki doğa çekiyor. Çevreyi koruma bilincimiz epey gelişmiş olsa da hala bazı yanlışların içinde olabiliriz. Peki bu durumu değiştirmek için neler yapmalı? İşte çevreyi korumada etkili adımlar

 

Çevreyi Korumada Etkili Adımlar

Çevreyi Korumada Etkili Adımlar… Çevreyi korumak mümkün!

Plastik Ambalajlardan Kaçının

Plastik ambalajlardan mümkün olduğunca kaçınmak çevreyi korumak için atılabilecek ufak ama önemli adımlardan.

Ambalajlarda plastik yerine kağıt alternatifleri tercih etmek, temizlik ürünlerini toptan satın almak, meyve, sebze, bakliyat, peynir gibi ürünleri alırken tek tek değil de kiloyla almak da çevreyi korumak için yapabileceğiniz şeylerdendir.

Geri Dönüşüme Önem Verin

Günümüzde her dakika bir milyona yakın plastik şişenin satılmaktadır. Ayrıca plastiğin doğada uzun yıllar yok olmadığı göz önünde bulundurulduğunda yeniden kullanılan şişeler kullanmak en doğrusu olacaktır.

Ayrıca gıdaları plastik yerine balmumu ve pamuktan üretilen, yeniden kullanılabilen malzemelerle saklayabilirsiniz.

Diğer Canlıları Önemseyin

Kutu içeceklerin üzerlerinde olan yüzük gibi yuvarlak açma başlıkları suya karıştıklarında gözle görünmez duruma gelmektedir. Bu da denizdeki canlıların boğulmasına ya da kendilerini yaralamalarına sebep olacaktır. Bu yüzden bu kutuları çöpe atarken o kısımlarını ayırmayı deneyin. Küçük ama etkili bir önlem olacaktır.

Kullandığınız Ürünlere Farkındalık Yaratın

Çamaşır deterjanlarının içinde bulunan fosfat doğada çözünüp suya karıştığında oksijen miktarını azaltan, bitkileri ve balıkları yok eden alglerin oluşmasına sebep olur. Bu yüzden az miktarda fosfat içeren çamaşır deterjanları kullanmak çevre için daha sağlıklı olacaktır.

Buzdolabının arkasında yer alan sarmalların temizliğine dikkat etmek aslında düşündüğünüzden daha önemlidir. Çünkü bu sarmalların tozlu kalması enerji tüketimini %30 artırır. Bu yüzden temizliğine önem verilmelidir.

Bununla birlikte bekleme modunda olan makineler de elektrik harcadığından öğle arasına inerken, akşam işten çıkarken veya monitörünüzden uzak kalacağınız anlarda ekranın düğmesine basarak kapatmayı unutmayın. Aynı şey evdeki televizyonunuz ve bilgisayarınız için de geçerlidir.

Basit Yöntemler Büyük Etki Yaratacaktır

Kışın kalın perde kullanmak evdeki sıcaklığın içeride kalmasına yardımcı olarak daha az doğalgaz kullanmanızı sağlar. Bu da çevreye daha az zarar vermek demektir.

Ayrıca iş yerinde kağıt bardak kullanmak yerine kendi kupanızı getirmek boşuna kağıt tüketimini önlemeye yardımcı olacaktır.

 

 

Ayrıca bu yazımız da ilginizi çekebilir.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu