TeknolojiÖzel Haberler
Trend

Çevrimiçi Tehlike Balıkesir’de! Çocuklarınızı Koruyun

İçişleri Bakanı Yerlikaya Balıkesir dahil 48 ilde internet üzerinden çevrimiçi bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Çevrimiçi Tehlike Balıkesir’de! Çocuklarınızı Koruyun… Çocukları internet ağında yakalayan bu tehlikeye karşı internet kullanımının bilinçli olması bir kez daha gündeme geldi.

 

1 59

50 Kişi Gözaltında: Hedef ise Çocuklar!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ile mücadele çerçevesinde İstanbul merkezli 48 ilde icra edilen eş zamanlı operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

3 31

Çocuklara Ait Ürünleri Ülkeye Sokmaya Çalışıyorlar!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:

Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik operasyon gerçekleşti. Balıkesir ili dahil olmak üzere 48 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleşti.

 

Merhaba Gazete1

Mesaj Grupları Üzerinden İlerliyorlar

Bir mesajlaşma uygulaması üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespiti de oldu.

 

Çevrimiçi Tehlike Balıkesir’de! Çocuklarınızı Koruyun
Çevrimiçi Tehlike Balıkesir’de! Çocuklarınızı Koruyun

HEDEF ÇOCUKLARI KORUMAK; SİBER VATAN DEVREDE

Son olarak işte açıklamanın sonu;  ‘Operasyon kapsamında 50 şüpheli yakalandı. Tabanca ve çok sayıda dijital materyale el kondu. Operasyonu gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyorum. En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.”

Haber Nursima Akyürek’e aittir.

X’te Merhaba gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu