Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Charles Michel: Türkiye ile İlişkiler Aşamalı ve Orantılı Olmalı

Türkiye ile İstikrarlı İlişkiler Hedefleniyor

Charles Michel: Türkiye ile İlişkiler Aşamalı ve Orantılı Olmalı

Türkiye ile İstikrarlı İlişkiler Hedefleniyor

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel’deki olağanüstü AB liderler zirvesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Türkiye ile ilişkilerin önemine vurgu yaparak, istikrarlı ve olumlu bir ilişki kurmayı hedeflediklerini belirtti. Bu ilişkiyi aşamalı, orantılı ve geri dönülebilir bir yaklaşımla geliştirmek istediklerini söyledi. Michel, özellikle Kıbrıs’taki durumun ve BM’nin çözüm sürecinin önemine dikkat çekti.

Charles Michel Turkiye Ile Iliskiler Asamali Ve Orantili Olmali 1

AB liderleri ayrıca İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları nedeniyle İran’a yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştı. İran’a yönelik yaptırımların, insansız hava aracı ve füze üreticilerini hedef alacağını belirtti ve bu kararın net bir sinyal olduğunu ifade etti.

Charles Michel Turkiye Ile Iliskiler Asamali Ve Orantili Olmali 2

Michel, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin gönderdiği mesajı dinlediklerini ve Ukrayna’ya destek konusunda hemfikir olduklarını belirtti. Ukrayna’nın daha fazla askeri ekipmana ihtiyacı olduğunu vurguladı ve üye ülkeler arasında bu konuda ciddi görüşmeler yapıldığını dile getirdi. Ayrıca, Ukrayna’ya ilişkin bir barış formülünün bulunması için uluslararası toplumla iş birliği yapmak istediklerini ifade etti.

Karahan, ABD’de Türkiye’nin para politikası ve enflasyon görünümü hakkında sunum yaptı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu