TeknolojiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

ChatGPT CEO’su Açıklama Yaptı

ChatGPT’yi geliştiren OpenAi’nin Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman’dır. Harris Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir” dedi.

 

 

ChatGPT CEO’su Açıklama Yaptı..  Altman, ABD Senatosu Yargı alt komitesinde ifade verdi. Beraberinde, ChatGPT’nin kanuni düzenlemelerle sınırlanmaması durumunda oluşabilecek sorunlarla ilgili düşüncelerini belirtti. Düşüncelerinde ise, “En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir. Bunun birçok farklı şekilde olabileceğini düşünüyorum” ifadeleri yer alıyor.

Chat

Altman, “Tüm teknolojik devrimlerde olduğu gibi, istihdam üzerinde önemli bir etki olmasını bekliyorum. Ancak bu etkinin tam olarak neye benzediğini tahmin etmek çok zor” dedi. Devamında ChatGPT teknolojisinin “çok kötü yerlere gidebileceği” öngörüsünü dile getirdi. Bununla birlikte Senatoyu uyardı.

“HÜKÜMET DEVEREYE GİRMELİ”

Samuel Harris Altman, ChatGPT’nin artan popülaritesi, yapay zekanın pozitif ve negatif olasılıkları hakkında konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada, hükümetin bu değişikliklerin yönetilmesini sağlamak için devreye girmesi gerektiğini kabul etti.

Toplantı, 3 saat sürdü. Toplantıda, ABD Senatörlerine, yapay zeka teknolojilerinin lisans denetimlerini yapacak bağımsız bir mekanizmanın kurulması hakkında tavsiyeler verdi. Teknoloji haberlerinden edinilen bilgiye göre, Altman bu sayede, tehlikeli yeteneklerinin değerlendirilmesi dahil bir dizi güvenlik standardı oluşturulabileceğini ifade etti.

Chatgbt

Altman, bu şekilde modellerin “kendi kendini kopyalayıp çoğalamayacaklarından ve kendi başlarına hareket edemeyeceklerinden” ifadelerine yer verdi.

Komite toplantısına konuşan bazı senatörler de, yapay zeka pazarındaki kurumsal işbirliği hakkında uyarıda bulunarak, az sayıda teknoloji şirketinin bu sektöre hakim olması durumunda karşılaşılacak problemlere işaret etti.

…ChatGPT CEO’su Açıklama Yaptı…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu