Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’li Başkanlar Mitingde Toplandı!

CHP’li Başkanlar Mitingde Toplandı!

CHP Balıkesir  İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde,  “Yoksulluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, pahalılık ve işsizliğe hayır” mitingi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi, Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen mitinge  İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye ilçe başkanı, parti üyeleri ve ayrıca çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.

“Demokrasi meşalesini bugün burada yakıyoruz”

Düzenlenen mitingle ilgili yapılan basın açıklamasında; “Bu  tek adam rejimini defedeceğiz. Gün bugündür dostlar. Yarının özgür, bağımsız, laik, ayrıca demokratik Türkiye’sinin meşalesini buradan yakıyoruz. Hepinize Selam Olsun. Bir avuç harami lüks, ayrıca  şatafat içinde yaşıyor. İşçiler, köylüler, emekçiler, emekliler sefalete mahkum ediliyor, ayrıca gençlerin geleceği çalınıyor. Bu iktidar ülkemizi gençlere dar etmeye çalışıyor. Ülke tarihinin en büyük işsizlik rakamlarını TÜİK bile açıklamak zorunda kalıyor. Sokaktaki her dört kişiden biri işsiz… Halk salgında ölüyor, işsiz kalıyor, ayrıca sefalete mahkum ediliyor. ‘Ekonomi şahlandı’ diyorlar, oysa çarşıda, pazarda fiyatlar el yakıyor. İşçiye, memura, emekliye yapılan zamlar enflasyon karşısında mum gibi eridi. Bu düzende halk vergi rekortmeni, patronlar servet rekortmeni oluyor… Halkımızla ayrıca dalga geçiliyor. ENAG ve işçi sendikalarının yüzde 50-60 enflasyon tespiti yaptığı ülkemizde emekliler, emekçiler, ayrıca yoksul halkımız inim inim inliyor.”

“Türkiye artık üretemiyor”

“Üretici köylüler artık üretemez hale gelmiştir. Mazotun, gübrenin, tarımsal ilaç ve tohumun katlanarak zamlandığı bir ortamda küçük ve orta ölçekli üreticiler artık üretemez hale gelmiştir. Üretim maliyeti, ürünün eserinden yüksektir. Bu koşullarda bırakın para kazanmayı, ayrıca çiftçiler asgariden geçimlerini bile sağlayamamaktadır. Mercimekten bitkisel yağa, hatta hayvan yemi olarak kullanılan samana kadar bütün tarımsal ürünler dışarıdan fahiş fiyatlarla ithal edilmektedir. İthalatçı besleme şirketlere büyük paralar kazandırmak için ayrıca ülkemiz insanını üretemez hale getirdiler. Affetmeyeceğiz.”

“Seçilmiş başkanlar görevden alınmamalı”

“Ülkenin seçilmiş belediye başkanları, siyaset insanları, tek adam rejiminin adaletsiz adaletçilerinin verdiği demokrasi dışı, hukuk-adalet dışı kararlarla görevlerinden alınıyor, cezaevlerine dolduruluyor. ‘Sandık sandık’ diyorlar, işlerine gelmeyince sandıktan çıkan halkın oylarını gasbediyorlar, ayrıca yönetimleri kayyumlara devrediyorlar. Asla kabul etmiyoruz. Seçilmiş belediye başkanları görevlerine iade edilmeli, kayyumların görevine son verilmelidir. Halkın seçtiği siyasetçiler hemen salıverilmeli ve tüm demokratik hakları iade edilmelidir. Eşitlik, adalet ve özgürlüğün olmadığı, demokrasinin rafa kalktığı, hukukun adaleti askıya alındığı bir düzende karnımızın doymayacağını, yüzümüzün gülmeyeceğini, ayrıca geleceğe umutla bakamayacağımızı biliyoruz.”

“Doğamız mahvoldu”

“Doğamız, Madramız, Kaz Dağlarımız emperyalist, kapitalist, yandaş şirketlerce talan ediliyor. Zeytinliklerimize göz koydular, talan ediyorlar. Sularımıza, ayrıca derelerimize el koyuyorlar. Havama, suyuma, toprağıma dokunma. Artık yeter! Derelerimizden, dağlarımızdan ve zeytinliklerimizden defolun.”

“Bu iş böyle gitmeyecek, biz geleceğiz”

Tarikatlar istedi, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldı. Laiklik ve kadınların kazanılmış hakları ayrıca tümden yok edilmeye çalışılıyor. Yaşamlarımız pahasına savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nden, bir kişinin sözüyle vazgeçmeyeceğiz. Her sokak başında haykırdık, yine haykırıyoruz. Artık yeter! Kadınların yaşamı tek adamın ayrıca koltuk sevdasından büyüktür. Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması raporuna göre son on yılda Edremit Körfezi’nde 15 kadın Edremit’te, 7 kadın Burhaniye’de, 6 kadın Ayvalık’ta, 2 kadın Gömeç’te, ayrıca 1 kadın Havran’da erkek şirketine kurban edilmiştir. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz.

Buradan 27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana Galatasaray Meydanı’nda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması  gerek. Boğaziçi Üniversitesinin kayyum rektöre direnen akademisyenlerini, direnişlerinin 321. gününde selamlıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek diye haykırıyoruz. İşte bugün Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’ndan, muhalif, devrimci, ilerici, iktidara yürüyen tek adam rejimine karşı yeni bir pandemi yayılacak. Durdurmaya çalışacaklar. Varyantlarıyla memleketin her yanını saracak. Tek adam rejimi yerini özgürlükçü, ayrıca laik demokratik bir ülke isteyen ülkemizin aydınlık yüzlü halkına bırakacak.” diyerek basın açıklaması sonlandırıldı.

“Bu mitingler devam edecek”

Mitingle ilgili konuşma yapan Serkan Sarı;”Biz bugün burada yeni bir girişime adım attık. Bizler ses olacağız ki insanlar bilinçlensin. Biz bu karanlık sisteme dur demek için ayrıca bugün burada toplandık. Eminim ki bazı kesimlerce dikkatle dinlendik. Ne kadar ciddi olduğumuzu anladılar. Bu tür mitinglere bu sistem böyle gittikçe devam edeceğiz”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu