GündemSiyaset

CHP’li Şahin Merkez Devlet Hastanesi’ne Ayrılan Bütçeyi Değerlendirdi

CHP’li Şahin Merkez Devlet Hastanesi’ne Ayrılan Bütçeyi Değerlendirdi

 

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin; “ Balıkesirlinin dört gözle beklediği hastane bırakın hizmete açılmayı dört yıldır henüz temeli bile atılmadı. Balıkesir’in bu hastaneye ihtiyacı var.” dedi.

AYRILAN BÜTÇEYİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin 2021 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında 400 yataklı Balıkesir Merkez Devlet Hastanesi için ayrılan bütçeye yönelik değerlendirmeden bulundu. Şahin, “Balıkesir 400 yataklı Balıkesir Merkez Devlet Hastanesi için bu yıl toplam hastane maliyetinin yaklaşık yüzde 10 oranında ödenek ayrılmasına tepki gösteren Milletvekili Şahin, “2020 yılı yatırım programında Balıkesir halkına sadece 2 bin lira reva görülmüştü. Bu yıl da toplam yatırım maliyetinin sadece yüzde 10’unun ayrıldığını görüyoruz. İlk kez 2017 yılında yatırım planı alınmış olan Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası için üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen bir çivi dahi çakılmadı. Covid-19 pandemisinin devam ettiği bu süreçte Balıkesirimizin bu hastaneye şiddetle ihtiyacı var. Bu hızla giderse hastane on yılda dahi tamamlanamayacak!” ’ ifadelerini kullandı.

“GİRİŞİMLERİ BİRLİKTE YAPALIM”

Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, Balıkesir’in iktidar partisi Milletvekillerine de çağrıda bulunduğunu söyleyerek “ Balıkesirli hemşerilerimiz Merkez Devlet Hastanesi ek binasının derhal inşa sürecinin başlatılmasını talep ediyor. Bölge Milletvekili arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Proje maliyeti olarak belirlenen 278 milyon liranın ödenek olarak ayrılması için gerekli girişimleri hep birlikte yapalım. Bir an önce Balıkesirlinin ihtiyacı olan bu hastane açılsın ki vatandaşımız pandemi döneminde rahat ve huzur içinde hizmet alsın. Şehir hastanelerine sadece kira ve hizmet bedeli olarak on milyarlarca liranın ödenmeye devam edildiği göz önünde bulundurulduğunda Balıkesir Merkez Devlet Hastanesinin inşaatının başlamaması için herhangi bir sebep göremiyoruz. Balıkesirlinin bu hizmete kavuşması için takipçi olmaya devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu