GündemSiyaset

CHP’li Sarı: ‘Seçim öncesi verilen sözler tutulmadı’

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, hükümetin seçim öncesi verdiği sözleri tutmadığını ve birçok kesimin mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

CHP’li Sarı: ‘Seçim öncesi verilen sözler tutulmadı’

Chpli Sari Secim Oncesi Verilen Sozler Tutulmadi
Chp’Li Sarı: ‘Seçim Öncesi Verilen Sözler Tutulmadı’

“Verdiğiniz sözleri tutmadınız”

Milletvekili Sarı, konuşmasında hükümetin seçim öncesi vaatlerini hatırlatarak, emeklilere, dul ve yetimlere, EYT’lilere, Bağ-Kurlulara ve çalışanlara verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini söyledi. CHP’li Sarı, “Seçim öncesi meydanlarda vaat üstüne vaatler verdiniz ama verdiğiniz sözleri tutmadınız. Emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz, şehit aileleri ve yakınlarının, BAĞ-KUR’lularımızın, EYT’lilerimizin ve en sonda çalışanlarımızın durumu ortada” dedi.

” AĞ-KUR’luların sosyal hakları elinden alındı”

CHP’li Sarı, özellikle BAĞ-KUR’luların mağduriyet yaşadığını ve gidermek için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Hükümetin 2000 yılında çıkardığı KHK kararı sonucu BAĞ-KUR’luların sosyal haklarının ellerinden alındığını söyledi. Bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, EYT düzenlemesi ve prim gün sayısı konusundaki adaletsizliğin giderilmesi için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Emeklilere Yönelik Açıklamalar Yaptı

Milletvekili Sarı açıklamasında emeklilere de değindi. Emeklilere yönelik ayrımcılığın yapıldığını söyledi. Emeklilerin alım gücünün düşük olduğunu ve enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini ifade etti. CHP’li sarı hükümetin emeklilere yönelik adil bir politika izlemesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Sarı Çözüm Önerileri Sundu

Milletteki Sarı ayrıca konuşmasında çözüm önerilerini de dile getirdi. Milletvekili Sarı çözüm önerileri olarak ;

  • Kademeli EYT düzenlemesi acilen çıkarılmalıdır.
  • BAĞ-KUR’lu esnaf için 7200 prim günü ve tescil sicil affı hızla çıkarılmalıdır.
  • Bayramlarda emeklilere asgari ücret tutarında ikramiye verilmelidir.
  • Emeklilerin sağlık hizmetlerinde ödediği ilaç katılım payı, fiyat farkı, muayene ücreti kaldırılmalıdır.
  • Sigortalı olma niteliği taşıdığı halde emeklilik hakkını kazanamayan esnafın BAĞ-KUR kaydı resen gerçekleştirilmeli ve prim borçlarını ödeme koşuluyla mağduriyetleri giderilmelidir.

CHP’li Sarı, hükümetin bu önemli meselelere çözüm getirmesi gerektiğini ve seçim öncesi verilen sözlerin tutulmamasının ciddi bir mağduriyete yol açtığını vurguladı.

Haber: Elif Şahin // CHP’li Sarı: ‘Seçim öncesi verilen sözler tutulmadı’

İYİ Parti’li Alaca: Savaştepe’yi Güzelleştirecek Her Şeye Talibiz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu