GündemSiyaset

CHP’li Tüm’den Hayır Bir Hafta Daha

Referandum tarihi yaklaştıkça Hayır çalışmaları hız kazanırken, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

 

Mehmet Tüm, Parti göreviyle gittiği Kars ve Ardahan’dan sonra döndüğü Balıkesir’de referandum çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Kepsut, İvrindi, Zeytinli ve Kocaseyit’te çalışmalarını sürdüren Tüm verimli bir haftayı daha geride bıraktı.

 

Kars ve Ardahan’dan sonra Balıkesir’e döner dönmez Kepsut ilçesini ziyaret eden Tüm, CHP Kepsut İlçe Başkanı Celal Avcu ve İlçe yönetimi ile birlikte esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Esnaflarla ve halkla teker teker tokalaşan Tüm “Hayır’lı bir yoldayız” diyerek herkesi hayır oyu kullanmaya davet etti.

 

Kepsut’tan sonra İvrindi ilçesine geçen Mehmet Tüm, CHP İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey ve İlçe yönetimi ile beraber, başta İvrindi Devlet Hastanesi olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşları yerinde ziyaret etti. İvrindi Devlet Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret eden Tüm, geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra ilçede bulunan fabrikaları da ziyaret eden Tüm, işçilerle de sohbet etti ve referandumda hayır oyu istedi.

 

“Başarıyı Kendi İçimize Aramalıyız”

Akşam saatlerinde de Üstek Koleji’nin düzenlediği 18 Mart Şehitlerini Anma Etkinliğine katılan ve Çanakkale’de kazanılan zaferin önemine dair konuşan Tüm, “Çanakkale de gördük ki, Biz yurdumuzu ancak kendi insanımızla koruyabiliriz. Başarıyı kendi içimizde aramalıyız. Bunun en güzel örneği, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çanakkale’nin muzaffer komutanıdır. Ulusal Kurtuluş savaşına gidecek ilk kıvılcımı Çanakkale’de atmıştır.” dedi.

 

Ertesi gün CHP Zeytinli Belde Örgütü ile birlikte esnaf ziyaretlerine başlayan Tüm, tek tek herkesle konuşmayı ihmal etmedi. Kahveleri de ziyaret eden Tüm, yurttaşlarla oturarak referandum üzerine sohbet etti.

 

Koca Seyit, Türk Ulusunu Ayağa Kaldırdı

Mehmet Tüm, Zeytinli ziyaretinden sonra da Çanakkale Zaferi’nin kahramanı Koca Seyit’in köyündeki anma etkinliklerine katıldı. Etkinlikte protokol sırasında konuşan Tüm, Çanakkale Zaferi’nin bir ulusun ayağa kalkışı olduğunu belirtirken, “Bu savaşı efsane yapan bizim halkımızdır. Düşmanın hesaplayamadığı, bizim halkımızın yurtseverliğidir. Bağımsızlık aşkıdır. Bu aşk, Tokat’tan yola çıkan 15’lilerin yurt aşkıdır, Kınalı kuzuların bağımsızlık sevdasıdır. Koca Seyide 245 kiloyu kaldırtan güç, bu memlekete olan inançtır, bu topraklara olan sevgidir. Koca seyit o topu kaldırırken aslında topyekûn tüm ulusu ayağa kaldırmıştır.” şeklinde konuştu.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu