GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Çiftçi borçları için kanun teklifi

Çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçlarının faizlerinin silinmesi için kanun teklifi veren Akın, anapara ödemelerinin 2 yıl ertelenmesini istedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin doğal afetlerin yanı sıra ekonomik krizden de olumsuz etkilendiğini belirterek, çiftçilere rahat bir nefes almaları için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdiklerini söyledi. Akın’ın Ziraat Bankası ve TKK tarafından çiftçilere kullandırılan ve sorunlu hale gelen kredilerin yapılandırılması için verdiği kanun teklifi ilgili kanuna geçici bir madde ekliyor. Buna göre, çiftçilerin banka ve TKK’dan kullandıkları kredi borcu faizlerinin silinmesi ve borcun faizsiz olarak 2 yıl süreyle ertelenmesi öngörülüyor.
Kanun teklifi çiftçilerin elektrik ve sulama borçlarının da faizsiz olarak 2 yıl ertelenmesine imkan veriyor. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra doğal afetlerden en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin 45 gün içinde başvurmaları halinde Ziraat Bankası ile TTK kredi borçlarının faizleri silinecek ve kredi ana para borçları, elektrik ve sulama borçları 2 yıl ertelenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu