Gündem

Çocukla Yolculukta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocukla uçak seyahati yapacaksanız nelere dikkat etmelisiniz. Pegasus hava yolu şirketi bu konuda bazı öneriler hazırladı. İşte o öneriler.

 Çocukla Yolculukta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar, sürekli aynı pozisyonda kaldıkları için seyahatlerde çabuk sıkılır. Bu nedenle ebeveynler seyahat edecekleri zaman hızlı, güvenli ve bulutların üzerinde geçen en eğlenceli yolculuk yöntemi olan havayolunu tercih eder. İyi bir organizasyon yapılarak doğru havayolu tercih edildiğinde çocuklarla yolculuğun konforlu ve kontrollü geçmesini sağlamak mümkün. Bunun için uçuş öncesi dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunur;

  • Uçuş öncesi bir aksaklık yaşamamak adına, çocukla daha rahat hareket etmek için uçuştan yaklaşık 2.5 saat önce havaalanında olmak önemlidir.
  • Uçuş sırasında çocuğun sıkıldığı anda yerinden kalkmasını önlemek ve keyifli vakit geçirmesi sağlamak için kendisine ait sırt çantasına kitap, resim defteri, oyuncak gibi şahsi eşyaları alınabilir.
  • Uçuş esnasında ihtiyaç duyulabilecek, sıvı kısıtlamasını aşabileceği düşünülen sıvı mama, şurup, süt gibi yiyecek ve içeceklerin ağırlığı kontrol edilmeli, kısıtlamaya uygun ağırlıklarda kaplara konulmalıdır.
  • Güvenlik kontrolünden hızlı ve sorunsuz geçebilmek için takı ve aksesuar kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Ailelerin aldığı önlemlerin yanı sıra havayolu şirketlerinin sunduğu avantajlar da seyahatin rahat geçmesi açısından oldukça önemlidir. Pegasus, ailece seyahat edecekler için en uygun uçak biletleri ile birlikte seyahatlerini kolaylaştıracak bazı ayrıcalıklar sunmaktadır.

Pegasus’un ailelere sunduğu avantajlar;

Bebek ve Çocuk İndirimleri

Bebek ve çocuk misafirler için farklı ücret tarifeleri uygulanmaktadır. 0-2 yaş bebek ve 2-12 yaş çocuk misafirler için indirimler yurt içi, Kıbrıs, yurt dışı ve ücret sınıfına göre farklılık göstermektedir. 12 yaşına kadar olan misafirler, ücretlerde promosyonlardan yararlanamamaktadır.

13 yaşından gün almış misafirler yetişkin sınıfında sayılmakta ve standart ücretlendirme yapılmaktadır.

Konforlu Seyahat için Daha Fazla Bagaj Hakkı Kullanma

Her kıyafetin yedeğini almak, onsuz uyuyamadığı yastığı, oyuncakları, hasta olma ihtimaline karşı alınan ilaçları derken çocukların bagajı ebeveynlerin bagajın daha büyük ve ağır bir hal alır. Bu durumda “Havaalanında bagaj aşımı ile karşılaşır mıyım?” diye şüphe duymamak ve bir sürpriz ile karşılaşmamak adına ekstra bagaj hakkı tanıyan avantajlı paketleri seçmek gerekir.

Pegasus’ın akıllı uçuş paketlerinden Avantaj Paket ve Business Flex Paket seçenekleri aileler için uygundur. Avantaj Paket, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda 20 kg bagaj hakkı ve 8 kg el bagajı hakkı sunmaktadır. Business Flex Paket ise yurtiçi 15 kg bagaj hakkı ve 12 kg el bagajı hakkı, yurt dışı seyahatlerinde ise 20 kg bagaj hakkı ve 12 kg el bagajı hakkı sunmaktadır.

Koltuk Aralığı Geniş Koltuk veya Ön Sıra Koltuk Alternatifi Seçme

Seyahatler çocuklar için heyecan verici olduğu kadar hareketleri kısıtlandığı için sıkıcı da olabilmektedir. Bu nedenle normalden daha fazla hareket edebilir, cam kenarında oturup dışarı izlemek isteyebilir ve sürekli tuvalete gitmesi gerektiğini söyleyebilir. Yolculuk esnasında çocukları sürekli uyararak hareketlerini kısıtlamak yerine uçuş öncesi, koltuk seçimi flypgs.com internet sitesinden veya mobil uygulamadan yapılabilir. Ön sıra koltuk veya koltuk aralığı geniş seçeneklerden biri tercih edilerek diğer yolculara rahatsızlık vermesi önlenebilir.

Yeme – İçme İkramı Olan Avantajlı Paketler

Çocukların acıkma ihtimali de önlem alınması gereken konulardan biridir. Yolculuğun uzun ya da kısa olmasına bakmaksızın çocuğun uçuş süresince bir şeyler atıştırmak ya da yemek yemek isteyeceğini düşünerek uçuş paketi yeme – içme servisi olan paketlerden tercih edilmelidir. Pegasus’ın Avantaj Paket’i sandviç ikramı içermektedir. Bu paketi tercih ederek rahat bir yolculuk geçirilebilir.

Bebek Arabası Koruması

Küçük misafirlerinin en önemli eşyalarından biri olan bebek arabası için Pegasus, ekstra koruma sunmaktadır. Bebek arabalarının bagaj kısmında hasar görmesini önlemek için Özel Hizmet kapsamında Bebek Arabası Koruma Ambalajı hizmetini sunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen aileler için ücretlendirme yurt içi uçuşlarda 15 TRY, yurt dışı uçuşlarda ise 6 USD olarak yapılmıştır.

Not: Bilgilerin güncelliğini https://www.flypgs.com/  adresinden kontrol etmeyi unutmayın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu