SağlıkBakımGündemTürkiye GündemiYaşam

Çocuklara vitamin verilmelimiyiz?

Çocuklara vitamin verilmelimiyiz?

 

Vitamin Nedir?

Vitaminler, vücutta büyüme, gelişme, enerji kullanımı ile yeni hücre ve dokuların yapımı için gereklidir. Vitaminler özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda yaşamsal öneme sahiptir. Çocuklarda büyümenin hızlı olduğu 0-2 yaş, 5 yaş ve adolesan dönemde (10 yaştan itibaren) vitamin ile mineral ihtiyacı artıyor. Bir de bu ihtiyaç, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğü kış mevsiminde artıyor!

 

Çocuklara vitamin verilmeli mi?

Çocuklara vitamin verilmelimiyiz? dersek, Normal büyüyen ve sağlıklı beslenen çocuklar vitamin takviyesine ihtiyaç duymaz. Ancak Maalesef pek çok ebeveyn, çocuğun yeterli beslenip beslenmemesine ve gelişim durumuna bakmaksızın vitamin takviyesi yapıyor. Ancak yüksek dozda vitamin kalp, böbrek, mide gibi yumuşak dokularda kireçlenmeden böbrek taşlarına, karaciğer ve dalağın büyümesinden cildin kuruyup çatlamasına kadar pek çok önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu yüzden çocuklara hekime danışmadan asla vitamin takviye edilmemes Çok zararlı.

 

Vitaminlerin Keşif Tarihi
Vitamin terimi, 1912’de Polonyalı biyokimyacı Casimir Funk tarafından yaşam için gerekli olan ve hepsinin amin olduğunu varsaydığı bir mikro besin kompleksini izole eden vitamin kelimesinden türetilmiştir. Ancak vitaminlerin tamamının amin olduğu varsayımının doğru olmadığı daha sonra anlaşılmıştır. Günümüzde bilinen bütün vitaminler 1913 ile 1948 yılları arasında tanımlanmıştır.

 

insanlar’da Vitaminin Önemi Nedir?

Sağlıklı bir yaşam için vitamin değeri yüksek besinler tüketmek önemlidir. Vitamin yönünden zengin olan besinler, vücuda çeşitli hastalıklarla savaşmada yardımcı olan ve bağışıklık arttıran gıdalardır. Günlük hayatımızda farkında olmadan çiğ veya pişmiş olarak tükettiğimiz çoğu besin vitamin yönünden zengindir. Hem de Her birinde farklı bir vitamin bulunan besinleri ihtiyaca uygun, belirli bir miktarda ve seçerek tüketmekte fayda var.

 

Anasayfaya Dönmek İçin Tıklayın

Vitaminler Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu