SiyasetGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İyi Parti’de Temayül Yok

İyi Parti’de Temayül Yok

İyi Parti Milletvekili Sıralamasında Temayül Yok

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, partinin Balıkesir İl Başkanlığı binasında yerel ve genel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de milletvekili sıralamasının belirlenmesinde temayül yoklamasının yapılmayacağını ifade etti.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı binasında Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’in gerçekleştirdiği basın açıklamasına İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, milletvekili aday adayları ve parti üyeleri katılım sağladı. Açıklamada ilk konuşan isim İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük oldu.

“Kararlılıkla Yolumuza Devam Ediyoruz”

Çok zor günlerden geçtiklerini, ancak yılmayacaklarının altını çizen Başkan Yörük, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Yapılan her türlü alçakça saldıraya, zorlamaya, sinir uçlarımızla oynamalarına rağmen sabırla, inançla, ilk günkü kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin bizi yıldıramayacağından, korkutamayacağından şüpheniz olmasın. Yapılan alçakça saldırıyı hepiniz duydunuz. İstanbul il başkanlığımıza yapılan alçakça saldırıyı tekrar kınıyorum” diye konuştu.

Yedek Site Smr 17

“21 Yıldır Türkiye Çok Yoruldu”

Türkiye’nin AKP iktidarında çok ağır bedeller ödediğini belirterek konuşmasına başlayan Turhan Çömez, “21 yıldır Türkiye çok yoruldu. 140 milyar dolar borçla alınan ülke, bugün 460 milyar dolar borcun pençesinde. Hazine eksi 120 milyar dolar açıkla can çekişiyor. Varlık Fonu adı altında ülkenin bütün kıymetleri bir merkezde, tek adamın yetkisinde toplandı. Ne var ne yoksa satıldı 70 milyar dolar civarında gelir elde edildi. Bugün ortada yok. Bunlar yetmemiş gibi Londra’daki tefecilerden alınan paralarla 5’li çetelere büyük ihaleler bir rant olarak verildi. Yavrularımızın 5 yılı, 10 yılı, 20 yılı yani gelecekleri ipotek altına alındı” ifadelerini kullandı.

“Tek Adam Sistemi Karanlığa Gömülecek”

İYİ Parti’nin 14 Mayıs akşamı başta Balıkesir olmak üzere tüm Türkiye’de tarih yazacağının altını çizen Çömez, “Bu tek adam rejimi, bu ucube sistemi, istediğine hakaret eden, istediğine zulmeden, hukuku ayaklar altına alan, ülkeyi kendi mülküymüş gibi gören tek adam sistemi tarihin karanlık sayfalarına gömülecek. Bir kere daha altını çiziyorum. Çok iddialıyız. Balıkesir, Kuvay-i Milliye ruhunun filizlendiği bu coğrafya bir tarih yazacak. Türk siyasetinde bir örnek olacaktır” dedi.

Temayül Yoklaması Yok!

Yaklaşan milletvekilleri öncesi Balıkesir’de adayların ve sıralamanın belirlenmesine yönelik değerlendirmede bulunan Turhan Çömez, şu açıklamayı yaptı; “Bu süreci başta genel başkanımız, parti yönetimimiz ve şüphesiz il ve ilçe teşkilatımız koordineli bir şekilde istişareyle götürecek. Genel merkezimiz ve genel başkanımız Balıkesir’de bir ön yoklama, temayül yoklaması yapmamayı tercih etti. Bunun neticesinde hem genel merkez hem de teşkilatlar uyumlu bir şekilde karar vererek aramızdan çıkacak 9 arkadaşımızı belirleyecekler. O listede olan olmayan, üst sırada olan, alt sırada olan, hiçbir ayrım yapmadan aynı ruh ve heyecanla yollara düşeceğiz.”

 

“Erdoğan’ın Dengesi Bozuldu!”

İktidarın telaş ve korku içerisinde olduğuna dikkat çeken Çömez, “Çünkü artık tek adam rejiminin altından koltuk kayıp gidiyor” dedi. AKP’nin eleştirilmeye alışmadığını ifade eden Çömez, “Karşılarında Meral Akşener gibi güçlü bir lideri görünce maalesef dengeleri bozuldu, Öfke patlaması yaşandı. Onun için başladılar bize laf söylemeye” diye konuştu.  Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu