GündemÇocukça

Çocukların Yerli Malı Sevinci

Her yıl düzenlenmekte olan ve Aralık ayında yapılan “Yerli Malı Haftası” etkinlikleri gerçekleştirildi. Okula yeni başlayan öğrencilere yerli malının kullanımı hakkında bilgiler verildi.

Önceki gün sona eren Yerli Malı Haftası etkinliklerinde Ali Hikmet Paşa İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencileri ilk kez yaparken, Yerli Malı’nın önemini kavradılar. Öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecekleri birlikte paylaşarak tükettiler.

 

YERLİ MALI NEDİR?

Ülkemizde Yerli Malı Haftası’nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir. Yapılan yerli malı etkinlikleri ile öğrencilere tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen yerli ürünlerden seçilmesinin önemi anlatılır. Bu sayede ülkenin zenginleşmesine yönelik bir adım atılır. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ‘yerli malı kullanmanın önemi’ vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu