EkonomiTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı “zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak.”

Cumhurbaşkanı ” zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından artan kira fiyatlarına tepki gösterdi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak.” ifadelerini kullandı.

 

Piyasanın dengesini bozanlar cezalandırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turu dönüşü gazetecilere verdiği mesajlarda vatandaşların maaşlarına iyileştirme yapıldığını ve enflasyonun üzerinde artışlar gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak fahiş fiyat artışlarına giden ve piyasanın dengesini bozanların cezalandırılacağını vurguladı. Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri sıklaştırdığını ve fırsatçılara karşı cezai işlemleri artırdıklarını söyledi.

 

Konutt

100 bin atıl konut İnceleniyor

Ev sahiplerinin fahiş kira artışlarına karşı mücadele edeceklerini ve bu fırsatçılara izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, konuyla ilgili olarak Bakanlığın çalışmalarının olduğunu belirtti. Ayrıca boş duran ve tamamlanmamış konutların kira fiyatlarını etkilediğini ve bu konuda da çalışmalar yapıldığını söyledi. Sektör temsilcilerinin verilerine göre sadece İstanbul’da 100 bin atıl konut olduğunu ve bu konutların sektöre kazandırılıp kazandırılamayacağının incelendiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira artışlarını ve konut fiyatlarını durdurmak için ceza uygulamasına gidebileceklerini belirterek, bu konuda gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu