Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Son Dakika! Cumhurbaşkanının imzasıyla Rusya, Ukrayna ve Bazı Ülkelere yeni büyükelçiler atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı'na göre, Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas ve Burundi Cumhuriyeti'ne yeni büyükelçiler atandı.

Son Dakika!

Cumhurbaşkanının imzasıyla Rusya, Ukrayna ve Bazı Ülkelere yeni büyükelçiler atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Rusya Federasyonu nezdinde Türkiye Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç, Ukrayna nezdinde Mustafa Levent Bilgen, Polonya nezdinde Rauf Alp Denktaş, Fas nezdinde Mustafa İlker Kılıç ve Burundi Cumhuriyeti nezdinde Alp Işıklı atandı.

TANJU BİLGİÇ KİMDİR?

Erdoğan'In Imzasıyla Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas Ve Burundi Cumhuriyeti'Ne Yeni Büyükelçiler Atandı Tanju

Tanju Bilginç, Samsun Anadolu Lisesi’nden 1989 yılında mezun oldu. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2003 yılında Padova Üniversitesi’nde İnsan Hakları ve Demokratikleşme Programı’nda yüksek lisans yaptı. Daha sonra 2012’de Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını tamamladı.

1994 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Bilginç, 1995’te Dışişleri Bakanlığı’na geçti. Kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulundu, 2008-2011 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs ve Yunanistan Dairesi’nde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2011-2014 yıllarında Saint Petersburg Başkonsolosu olarak görev aldı. 2014-2016 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü oldu. 2016-2021 yılları arasında Belgrad Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Nisan 2021 tarihi itibarıyla tekrar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak atanırken, Mart 2023 tarihi itibarıyla Bakanlık Enformasyon Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

 

MUSTAFA LEVENT BİLGEN KİMDİR?

Erdoğan'In Imzasıyla Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas Ve Burundi Cumhuriyeti'Ne Yeni Büyükelçiler Atandı Levent

Mustafa Levent Bilgen, 1966 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katıldı ve diplomatik kariyerine başladı. Görev süresi boyunca çeşitli görevlerde bulundu ve 2018-2019 yılları arasında Meclis Dışişleri Komisyonu Danışmanlığı yapmıştır.

 

RAUF ALP DENKTAŞ KİMDİR?

Erdoğan'In Imzasıyla Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas Ve Burundi Cumhuriyeti'Ne Yeni Büyükelçiler Atandı

Rauf Alp Denktaş, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu olarak 2001 yılında Türk Dışişleri Bakanlığı’na katıldı. Diplomatik kariyerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın NATO ve Batı Avrupa Birliği İşleri Daire Başkanlığı’nda başladı. Ardından çeşitli görevlerde bulundu ve kariyerinde önemli pozisyonlarda yer aldı. Özellikle İsrail ve Filistin ile ilgili ilişkilerde etkili bir rol oynadı. Son olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

 

MUSTAFA İLKER KILIÇ KİMDİR?

Erdoğan'In Imzasıyla Rusya, Ukrayna, Polonya, Fas Ve Burundi Cumhuriyeti'Ne Yeni Büyükelçiler Atandı

Mustafa İlker Kılıç, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini bilen bir diplomat olarak, Fas Büyükelçisi olarak atanmıştır.

Haber Merkezi – Son Dakika! Cumhurbaşkanının imzasıyla Rusya, Ukrayna ve Bazı Ülkelere yeni büyükelçiler atandı

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu