GündemEkonomiSiyaset

DAHA MÜREFFEH SEVİYELERE DOĞRU

AK Parti Hükumeti döneminde Sosyal Devlet Anlayışının daha da ilerilere taşındığını söyleyen Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son 15 yılda artan yatırımlarla birlikte daha müreffeh seviyelere ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Balıkesir Valiliği ziyaretinde Balıkesir’in zenginliklerine vurgu yaptı. Yapılan yatırımlara ve daha fazla yatırım yapma istekleri doğrultusunda ilerleme sağlayacaklarını söyledi.
Bakan Selçuk Kültürel zenginliğinin yanında turizm ve doğası ile kendine özgü bir kimliğe sahip olan şehir. Bizler 82 milyonluk ülkemizin her güzel köşesine giderek yatırımlarımızı inceleme fırsatı buluyoruz. Türkiye son yaptığı yeni yatırımları ile tarih yazıyor. Balıkesir şehrimizde girişimciliği ile zamanında üretkenliği ile, Milli değerlere olan bağlılığı ilede bölgede önemli bir aktör olmayı sürdürüyor ”dedi. Bakan Selçuk hükumetin Balıkesir’e yaptığı yatırımlar sayesinde şehre yeni bir çehre kazandırıldığını söyledi.

BALIKESİR’E YAPILAN YATIRIMLAR

Şehre yönelik son 17 yılda 36 milyara yakın bir yatırım yapıldığını ifade eden Bakan Selçuk, yatırımların yaklaşık 4 milyonunun Bakanlık tarafından karşılandığını söyledi. Eğitim, sağlık ve proje desteklerini iine alan sosyal yardımlardan 42 bin ailemiz faydalandı diyen Selçuk şöyle konuştu: “2018 yılında sosyal yardımlar yardımı 232 milyon TL. Yaklaşık 15 sene ile kıyas yapıldığında geçtiğimiz yılların üzerinde olduğu görülüyor.Balıkesir’de143 milyon vatandaşımız İŞ-KUR aracılığı ile işe yerleştirildi. İstihdam teşviklerimizden de faydalanan 90bin işyerimize birbuçuk milyara yakın teşvik sağlamış olduk” dedi.

“HEDEF DAHA MÜREFFEH SEVİYE”

Bakan Selçuk “Engelli Hakları konusunda Genel Müdürlük bir çalıştay düzenledi. Balıkesir’de de yatırımları ele aldık. Hedeflerimize doğru giderken daha ileri ve müreffeh seviyelere gelmek ve üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. İstiyoruz ki yatırımları daha da çoğaltalım ve Sosyal Devlet anlayışını daha fazla yansıtalım. AK Parti Hükumetimiz döneminde. Daha iyi noktalara taşıyacağımıza da inanıyorum” ifadelerine yer verdi .Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu