GündemEkonomi

DEMİRALP ‘’ZENGİN ET, FAKİR EKMEK ALIYOR’’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Demiralp, gıda fiyatlarında enflasyon artışı yaşandığını belirterek ‘’TÜİK’in araştırmalarına göre yoksullar gıda harcamalarının büyük bölümünü ekmek, tahıl ve sebzeye ayırırken, zenginlerin gıda harcamalarının büyük bölümünü et balık ve deniz ürünleri meydana getiriyor’’ dedi.

‘’Enflasyonla topyekün mücadele’’ kapmsaında yapılan tüm fiyat indirimlerine rağmen gıda fiyatlarındaki artışın Ekim ayında da devam ettiğini söyleyen Birleşik Kmau İş Konfederasyonu Başkanı Mustafa Demiralp, ‘’Birleşik Kamu-İş’in araştırmasına göre Türkiye’deki aileler gıda için harcadıkları her 100 liranın 17,9 lirasını pirinç, ekmek, bulgur, buğday unu, makarna ve şehriye gibi ürünlere harcıyor. Türkiye’de gıda için harcanan her 100 liranın 5,5 lirası tereyağı dışındaki yağlara,10,8 lirası meyveye, 15,1 lirası sebzeye, 6,1 lirası şeker, reçel, bal gibi gıda ürünlerine, 3,1 lirası çay ve kahveye, 3,6 lirası alkolsüz içeceklere, 2,2 lirası ise diğer gıda maddelerine ayrılıyor. Bu arada TÜİK’in araştırmalarına göre yoksullar gıda harcamalarının büyük bölümünü ekmek, tahıl ve sebzeye ayırırken, zenginlerin gıda harcamalarının büyük bölümünü et balık ve deniz ürünleri meydana getiriyor’’ dedi.

‘’GIDA HARCAMALARI YÜZDE 49,31 ARTTI’’

Ekim sonu itibariyle gıda harcamalarının artış gösterdiğini söyleyen Demiralp, ‘’ Ekim sonu itibariyle son bir yıllık dönemde ise gıda harcamalarında ortalama yüzde 49,31 oranında artış gözlendi. Bu dönemde ekmek, un, bulgur, makarna ve benzerlerinin fiyatlarında yüzde 29,1, et-balık fiyatlarında 21,81, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatları yüzde 41,02 oranında artış kaydedildi. ’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu