Gündemİlçe Haberleri

Deprem Bölgesinden Dönen Mühendislere Ödül

Deprem Bölgesinden Dönen Mühendislere Ödül. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede kendi alanlarındaki teknik ve akademik çalışmalara katılan akademisyenlerle görüştü. Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ile Rektörlük makamında bir araya geldi.

 

Deprem Bölgesinden Dönen Mühendislere Ödül. Üniversite üst yönetiminin de yer aldığı ziyarette Rektör Oğurlu, çalışmaları dolayısıyla tebrik ettiği Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Umut Hasgül, Dr. Öğr. Üyesi Altuğ Yavaş ve Arş. Gör. Dr. Erkan Töre ’ye teşekkür belgesi takdim etti.

 

Ffet

 

Deprem Bölgesinde Araştırma Yaptılar

BAÜN Rektörü Yücel Oğurlu konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Oğurlu, “Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve on bir ilimizi etkileyen deprem yaşadık. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından AFAD ve ilgili diğer resmî kurumlarla koordinasyon sağlandı. Bölgedeki ihtiyaçlara yönelik birçok çalışmalar başlatmıştık. Üniversitemiz mühendislik fakültesi inşaat bölümü öğretim elemanlarından oluşan bir heyeti görevlendirdik. Heyet İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlendirmesi ile deprem bölgesinde inceleme ve araştırma için gönderdik. Yaklaşık 50 gün bölgede kaldılar. Araştırmacılarımız Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep il ve ilçe merkezlerindeki binaların hasar ve göçme sebeplerini araştırdılar. Özellikle Malatya ilinde binaların depremler sonrası onarım ve güçlendirme gereksinimlerinin ortaya konulması ve ayrıca ağır hasar gören ve/veya acil yıkılması gereken natamam binaların saptanarak bakanlığa raporlanması işlerini yaptılar. Üstün bir gayret ve özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu