Balıkesir Son Dakika HaberleriEkonomiÖzel Haberler

Depremin Ardından Balıkesir’deki Kiralık Ev Durumu

Depremin Ardından Balıkesir’deki Kiralık Ev Durumu

Depremin Ardindan Balikesirdeki Kiralik Ev Durumu
Depremin Ardından Balıkesir’Deki Kiralık Ev Durumu

Türkiye, 6 Şubat’ta yüzyılın felaketlerinden birini yaşadı. İki büyük deprem, yaklaşık 13 milyon insanı etkiledi, evleri yıkılan veya zarar gören vatandaşlar göç etmek zorunda kaldı. Balıkesir, bu felaket sonrasında göç alan iller arasında yerini aldı. Ancak bu göç dalgasının, kiralık ev piyasasında nasıl bir etki yarattığı merak konusu.

Depremin Ardından Balıkesir’de Kiralık Ev Durumu

Balıkesir’de emlakçılık yapan Coşkun Yılmaz, kiralık evlerin durumu hakkında bilgi verdi. Deprem sonrası, kira fiyatlarının depreme dayanıklı binalara göre farklılaştığını belirtti. Yeni ve eski binalar arasındaki bu farkın, deprem yönetmeliğine uygunluk derecesine bağlı olduğunu ifade etti. Yani, depreme dayanıklı olan binaların kiraları, diğerlerine göre daha yüksek olabildiğini söyledi.

“Kiralık ev bulmak imkansız”

Ancak Balıkesir’de kiralık ev bulmak şu an için neredeyse imkansız olduğunu iletti. Emlakçı Coşkun Yılmaz, “Depremden sonra Balıkesir çok fazla göç aldı. Bu nedenle piyasada kiralık ev bulmak son derece zor hale geldi. Şu anda bana gelen her müşteri, kiralık ev soruyor ama elimde bir tane bile kiralık ev yok.” diye konuştu.

Denetim Vurgusu

Ayrıca, Balıkesir’deki birçok binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığını da vurguladı. Sadece yeni inşa edilen binaların bu yönetmeliklere uygun olarak yapıldığını ifade etti. Ayrıca denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Balıkesir’de kira fiyatlarını görmek için tıklayın… 

Haber: Elif Şahin // Depremin Ardından Balıkesir’deki Kiralık Ev Durumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu