Gündem

Depremin Ardından, Merhaba Ayvacık’ta

DEPREMİN ARDINDAN MERHABA AYVACIK’TA

 

6 Şubat’ta meydana gelen ilk depremin ardından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde sarsıntılar dinmiyor.497 artçı depremin yaşandığı ilçede 454 konut ve 2 cami zarar gördü.

 

Büyükşehir MERHABA ekibi yaraların sarıldığı Ayvacık ve mahallelerinde incelemelerde bulundu. Depremden etkilenen vatandaşlarla özel röportajlar gerçekleştirdi.

 

Çanakkale’nin 6 Şubat’ta yaşanan 5.5 ve 5.3’lük iki depreminin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Depremin etkisiyle Balıkesir’de de yaşanan hafif sarsıntılar vatandaşları tedirgin ediyor. Artçıların büyüklüğü 4.5 ve 4.4’e ulaşırken, vatandaşlar depremin izlerini Ayvacık’ta silmeye çalışıyor.

 

KONTEYNIRLAR FUTBOL SAHASINA KURULUYOR

Evleri yıkılan vatandaşlar için kurulan çadır kentte yağmur nedeniyle zor anlar yaşanıyor. AFAD ekipleri bölgede konteynır kent oluşturmak için çalışma başlattı. Depremin en çok hasara neden olduğu Yukarıköy Köyü’nde futbol sahası içine kurulacak konteynır evler önceki gece tır’larla köye ulaştırıldı. Sabaha dek süren çalışmalarda 44 konteynır ev kullanıma hazır hale getirildi. Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde evlere girilemiyor. Ayvacık İlçesi Bayatlı Köy ve  Yukarıköy’de  yıkımlar meydana geldi. Evlerine giremeyen vatandaşlar için Afad ve Kızılay ekipleri çadır kentler kurdu ve kurmaya devam ediyorlar.

 

AŞ EVLERİ KURULDU

Yukarıköy İlkokulu bahçesine kurulan aş evlerinde Yukarıköy Halkı’nın yemek ihtiyacı karşılanıyor. Kızılay tarafından çadır hastanesi kuruldu. Çadır hastanesinde  depremden etkilenen  vatandaşların sağlık sorunları giderilmeye çalışılıyor. Bayatlı Köyü’nde pek çok evde çatlak meydana geldiği için, vatandaşlar araçlarında ya da Kızılay’ın Bayatlı köyü girişine kurduğu çadırlarda yaşamını sürdürüyor. Çanakkale Valiliği tarafından zarar gören 12 köyde çalışma yapılması için kriz masası kuruldu. Kızılay ve AFAD ekiplerince bölgeye kurulacak çadır kent alanı için, Ayvacık Depremi’nde en çok hasar gören Yukarıköy’e vatandaşların soğuktan etkilenmemesi daha rahat yaşamlarını sürdürmesi için konteyner  kentlerini önceki evlerini kurmaya başladı. Yukarıköy  İlkokulu bahçesinde toplanan vatandaşlar Kızılay’ın kurduğu aş evi çadırında yemeklerini yerken, Çocuklar okul bahçesinde  oyun oynayarak vakit geçiriyor.

 

‘DEVLET YANIMIZDA’

Depremden korkan vatandaşlar evlerinin yıkılmasının ardından çadırda kaldıklarını ifade ettiler. Çanakkale Valiliği, Afad ,Kızılay ve pek çok yardım derneğinin yanlarında olduklarını her türlü sorunlarının karşılandığını ifade ettiler. Yukarıköy halkı hayatları boyunca ilk kez böyle büyük bir  deprem yaşadıklarını ifade ederken devletin yanlarında olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu