GündemTürkiye Gündemi

Depremzede Firari Müteahhidi Yakaladı

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan konutların firari müteahhidi Mehmet Özat, Ankara’da kendisini tanıyan depremzede sayesinde yakalandı. 

Depremzede Firari Müteahhidi Yakaladı

Depremzede Firari Muteahhidi Yakaladi
Depremzede Firari Müteahhidi Yakaladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan konutlarında 370 kişi hayatını kaybetmiş ve binanın müteahhidi Mehmet Özat hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Yıkılan binada ailesinden 9 kişiyi kaybeden Sinem Boyacı, Çankaya’daki bir AVM’de müteahhit Özat ile karşılaştı. O anları cep telefonu ile kayda alan Boyacı, çevredekilerden yardım isteyerek, polise ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özat’ı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan firari müteahhit, Ankara Adliyesi’ne getirildi.

“Yakından sesini duymak ve yüzünü görüp emin olabilmek için saati sordum”

Yaşadığı o anları anlatan Sinem Boyacı, Özat ile arbede yaşadığını belirterek, “Antakya’da depremden sonra Ankara’ya taşındım. Bir AVM organizasyonundaydım. Karşıma kaçak müteahhit çıktı. Kendisini fark ettim, yanına gittim. Yakından sesini duymak ve yüzünü görüp emin olabilmek için saati sordum. Önce inkar etti. Kimliğini görmek istedim. Nedenini sorup heyecandan titreyince o olduğunu anladım. Daha sonra kendisi de itiraf etti. Polisi çağıracağımı söyledim. Kaçmaya çalıştı, tuttum. Bir süre bekledik, polise teslim ettik” ifadelerini kullandı.

“Ailemden 9 kişinin ölümüne sebep oldu”

Tüm çabasının kaybettiği yakınları için olduğunu söyleyen Boyacı, “Kendi ailemden 9 kişi, birçok yakın arkadaşım ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Adalete güveniyorum ve elimden geleni de yapacağım. Yakaladığımda ‘Olanlardan haberim yok’ dedi. 9 aydır gündemde olmasına rağmen kendisinin haberi yokmuş, masummuş. O zaman adalete gereken bilgilerini verip teslim olsun. İnanılmaz heyecan duydum ilk başta. Ölenlerimizin huzur bulacağını düşünüyorum. Çabam onlar için. Gereken cezayı çekmesini ve yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum” dedi // Depremzede Firari Müteahhidi Yakaladı

Kaynak: İHA

Malatya İçin Deprem Uyarısı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu