GündemÖzel Haberler

Devletin Sıcak Eli SYDV

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) il genelinde ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Eğitimden, sağlığa, yakacaktan, barınmaya kadar vatandaşlara destek sağlayan SYDV; mültecilere de elini uzatıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) il Müdürü Süleyman Sayan, SYDV olarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaya devam ettiklerini açıkladı. Müdürlük, muhtaç durumda bulunan vatandaşlar için 27 bin 125 kilo kömür talep etti. Şuana kadar Soma’dan, 16 bin 416 kilo kömür geldi ve ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. 10 bin 708 kilo kömür daha gelecek ve hak sahiplerine teslim edilecek.

Mağdurlara el uzatılıyor

Müdür Sayan, il genelinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını söyledi. Değişik ülkelerden gelen sığınmacılara sağlık hizmeti konusunda da destek verdiklerini ifade eden Sayan, sokakta yaşamak zorunda kalanlara da devletin sıcak elini uzattığını belirtti. Bi mekan yaşayan vatandaşlara maddi manevi destek verdiklerini anlatan Müdür Sayan, “Ayrıca muhtaç olan ailelerin çocuklarına giyim, eğitim yardımı yapılıyor” dedi.

İlgili Makaleler

“Hanife Yazıcı, Yardım Meleği”

Müdür Sayan, açıklamasında Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ve 9. Ana Jet Üs Komutanı’nın eşinin muhtaç durumda bulunan aileleri ziyaret ederek, acil ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük gayret sarf ettiklerinin altını çizerek, “Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ve 9. Ana Jet Üs Komutanı’nın eşinin destekleri takdiri şayan. 5-6 aydır muhtaç durumda olan aileleri ziyaret ediyorlar” diye konuştu.

2 bin 100 Sığınmacı var

Müdür Sayan, sayıları değişse de il genelinde yaklaşık bin yüz kayıtlı sığınmacının Balıkesir’de yaşadığını ifade etti.  Sığınmacılara, sağlık, giysi, kömür ve eğitim yardımı yapıldığını dile getiren Sayan, sığınmacıların Birleşmiş Milletlerce çağrı üzerine gitmeleri durumunda yol paralarının da karşılandığını belirtti.Cengiz Güner

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu