GündemEğitimTürkiye Gündemi

DGS tarih ve ücreti

DGS başvuru tarihi ve ücreti belli oldu :2023 DGS başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl ve nereden yapılır belli oldu? Başvuru tarihleri Dikey Geçiş Sınavı’na girmeye hazırlanan önlisans öğrencileri ve mezunları tarafından araştırılıyor.

 

DGS başvuru tarihi ve ücreti belli oldu

1 52

DGS tarih ve ücreti. Başvuru tarihi ÖSYM sınav takvimi ile netlik kazandı. Önlisans son sınıfta öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerin katıldığı sıvav.Bu sınav Dikey Geçiş Sınavı  ve bununla ilgili geri sayım başladı. Ayrıca, başvurular için duyurulan tarih yaklaşırken adaylar DGS başvuruları ne zaman başlıyor sorusuyla 2023 DGS başvuru tarihi ve ücreti hakkında araştırmaları hızlandırdı. İşte sınavın yapılacağı tarih ve DGS başvuru tarihleri!

 

2 39

Dikey Geçiş Başvuruları

2023 DGS başvuruları 26 Mayıs 2023 ile 05 Mayıs 2023 tarihlerinde alınacak. DGS, Geç başvuruları ise 13 Haziran 2023 günü saat 23:59’a kadar kabul edecek.

 

6 14

Dikey Geçiş Sınav Vakti

DGS Dikey Geçiş Sınavı 2023-DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek.

 

3 26

Dikey Geçiş Sonuçları 

DGS sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklamış olacak.

Dikey Geçiş Nedir?

Dikey geçiş, iki yıllık önlisans programlarından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenime devam etmek demek. Ayrıca sınavsız olarak dört yıllık lisans programına geçmekle alakalı. Özetle, öğrenime devam edebilmek anlamı taşır. Dahası, 2000 yılından bu yana mevcut. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler için. Ayrıca, örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adı.

 

 

Dikey geçiş, iki yıllık önlisans programlarından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenime devam etmek demek. Ayrıca sınavsız olarak dört yıllık lisans programına geçmekle alakalı. Dahası, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler için. Ayrıca, örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adı.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu