Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTeknolojiYaşam

Dijital Not Alma Uygulamaları

Dijital not almak için çeşitli özelliklere sahip bir dizi araç ve uygulama ile karşı karşıyayız. Bu uygulamalar işinizi çok kolaylaştıracak. İşte dijital not alma uygulamaları sizlerle

 

Dijital Not Alma Uygulamaları

İşinizi veya kişisel yaşamınızı düzenleyebileceğiniz dijital bir not defterine sahip olmak daha düzenli ve daha üretken olmanızı sağlayacaktır. İyi bir not alma uygulaması ile nerede olursanız olun, herhangi bir şey hakkında notlar alabilirsiniz. Ayrıca bunları tüm cihazlarınızla senkronize edebilirsiniz. İşte dijital not alma uygulamaları!

Evernote: En İyi Not Alma Uygulaması

Evernote, çok çeşitli dijital bilgileri ve organizasyon becerisiyle, tartışmasız en iyi not alma uygulaması olarak bilinmektedir. Metin, resim, ses ve video kayıtları ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde notlar almanıza olanak tanınmaktadır. Bu notları dijital not defterlerinde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca etiket ve kısayol gibi araçlar kullanılarak gruplandırabilirsiniz. Yapılacaklar listelerinden harici dosyalara kadar, notlara her şeyi ekleyebilirsiniz. Bunun yanında notlarınızı arkadaşlarınızla e-posta yoluyla paylaşabilirsiniz.

Evernote’un web uzantısı ile, tek bir tıklama ile dilediğiniz web sayfasını kaydetmenize ve üzerine not almanıza olanak tanımaktadır. Evernote, telefonunuzun kamerasını kullanarak metinlerden, fotoğraflara kartvizitlere kadar her şeyi taramaktadır ve dijital hale getirmektedir.

Dijital Not Alma Uygulamaları
Evernote
Microsoft OneNote: En İyi Ücretsiz Uygulama

Microsoft OneNote, ücretsiz ve tam özellikli bir not defteridir. Aylık aboneliğe ihtiyaç duyulmaması dışında Evernote’dan başka farklılıklar da bulunmaktadır.

Bunlardan en önemlisi, OneNote’un çok daha serbest biçimli olmasıdır. Her not sayfası telli bir defterden modellenmiştir. Bu nedenle “Sayfalar” adı verilen alt bölümlere sahiptir. Her sayfa temelde, herhangi bir notu istediğiniz yere ekleyebileceğiniz serbest biçimli bir tuval görüntüsündedir. Bu, bir görüntüyü sürükleyip bırakabileceğiniz, yanına bazı metin notları eklemek için herhangi bir yere tıklayabileceğiniz ve bilgisayarınız bir dijital kalemi destekliyorsa, fotoğraftaki herkesin üzerine bir bıyık çizebileceğiniz anlamına gelmektedir.

Uygulama, Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamalarla senkronize çalışmaktadır. Ayrıca, iOS ve Android gibi platformlarda kullanılabilir. Tarayıcı üzerinden çevrimiçi versiyonu da mevcuttur.

Dijital Not Alma Uygulamaları
Microsoft Onenote
Simplenote: En Kolay Kullanım Sunan Uygulama

Adından da anlaşılacağı gibi Simplenote, piyasadaki en basit not alma uygulamasıdır. Notları, listeleri ve fikirleri yazmanın kolay bir yolunu sağlamaktadır. Ayrıca Simplenote’un temel deneyimi tamamen hız ve verimlilikle ilgilidir. Sadece uygulamayı başlatın ve birkaç not yazın.

Sadeliğine rağmen, Simplenote onu daha da kullanışlı kılan bazı paylaşım ve işbirliği özelliklerine de sahiptir. Uygulama, eski notlarınızı bile yedeklemektedir. Bununla birlikte eski sürüm erişimini de kullanıcılara sunmaktadır.

Dijital Not Alma Uygulamaları
Simplenote
Apple Notes: iOS İçin En İyi Uygulama

Bir iPhone veya iPad kullanıyorsanız, başka uygulama aramanıza gerek bile kalmamaktadır. Apple’ın kendi uygulaması Notes, tüm not alma ihtiyaçlarınız için fazlasıyla yeterli olmaktadır. Uzun metinli notlardan yapılacaklar listelerine kadar, Notes her şeyi not almanıza olanak tanımaktadır.

Ayrıca notlara web bağlantıları, taranmış belgeler ve çizimler de ekleyebilirsiniz. Yeni bir not oluşturmak için Siri’yi (Apple’ın sanal asistanını) da kullanabilirsiniz. Uygulamanın kamera işlevi, fotoğrafları notlara hızlı bir şekilde eklemeyi kolaylaştırır ve kağıt belgeleri tarayarak dijital hale getirebilirsiniz.

Dijital Not Alma Uygulamaları
Apple Notes
Google Keep: Android İçin En İyi Uygulama

Android’in geliştiricisi olarak Google, Android işletim sistemi için en popüler uygulamaları yapmaktadır. Bunlardan biri, Android için en iyi not alma uygulaması olan Google Keep. Google Keep, metinden fotoğraf dosyalarına kadar her şeyi not almayı kolaylaştırmaktadır.

Hareket halindeyken konuşarak sesli not oluşturabilirsiniz. Uygulama bunu otomatik olarak yazacaktır. Görsel olarak ayırıcı olması için her nota farklı bir renk seçilmektedir. Her nota özel olarak hatırlatıcılar ve hatırlatılmasını istediğiniz tarih ve saat gibi bilgileri ekleyebilirsiniz. Hızlı erişebilmek için önemli notlar üst kısıma sabitlenmektedir. Ayrıca başka kullanıcıları e-posta yoluyla notlar üzerinde birlikte çalışmaya davet edebilirsiniz. Notlar, etiketler ile organize edilmektedir ve Google Dokümanlar’a kopyalanmaktadır.

Dijital Not Alma Uygulamaları
Google Keep

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu