GündemEğitim

Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

DGS Sonuçları Ne zaman belli olacak?  Açıklandı mı? Hangi Tarihte?

 

Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?Dgs Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?  Açıklandı Mı? Hangi Tarihte?
Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, iki yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların sorguladığı konular arasında yer alıyor. Bu yıl 16 Temmuz tarihinde yapılan 2023 DGS sınavının ardından, sınava katılım sağlayan adaylar gözlerini ÖSYM sonuç duyurusuna çevirdi. Peki, DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak?

2023 DGS sonuçları için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2023 sınav takvimi sonrasında DGS sonuç tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar.

Sonuçların Açıklanma Tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2023 DGS sınav takvimi sonrasında sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Buna göre; 2023 DGS sonuçları 11 Ağustos’ta açıklaması olacak.

DGS Sonuç Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Adaylar, DGS sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

Daha fazlası İçin tıklayın

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi.  yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkez binası Ankara’da.

Dikey Geçiş Sınavı. 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yapar. Her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu