GündemÖzel Haberler

Dinkçiler’de Yaşam Dolu Dolu

8 yıldır muhtarlık yapan Mustafa Sangül Dinkçiler mahallesinde muhtarlık olarak azaları ile birlikte el birliği içinde çalıştıklarını söyledi. Seçim dönemlerinde ve belirli aylarda mahalledeki canlılığa dikkat çeken Muhtar Sangül mahalle halkınında birbirine bağlı insanlar olduğunu açıkladı.

 

 

 

16 Nisan 2017 tarihinde referandumda oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kâğıtlarını dağıttıklarını da söyleyen Sangül,  “Bizim görevimiz vatandaşa hizmet etmek. Azalarımla beraber hep birlikte vatandaşa yardımcı oluyoruz.  Hepsinden çok memnunum” dedi.

 

8 yıldır Dinkçiler Mahallesi Muhtarlığını yapan Mustafa Sangül ile görüştük. Büyükşehir Merhaba’ya mahallesini, Mayıs ayında yaptıkları etkinlikleri anlatan Sangül, “Mahallemde birlik ve beraberlik var.  Tüm mahalle sakinleri birbirlerine tutkun ve bağlıdır” dedi.

 

16 Nisan 2017 tarihinde referandumda oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kağıtlarını dağıttıklarını da söyleyen Sangül,  “Bizim görevimiz vatandaşa hizmet etmek. Azalarımla beraber hep birlikte vatandaşa yardımcı oluyoruz.  Hepsinden çok memnunum” dedi.

 

“Herhangi bir engelimiz yok”

Her zaman halkın yanında olduğunu söyleyen Dinkçiler Mahalle Muhtarı Mustafa Sangül, “2009’da muhtar seçildim. 8 yıldan beri de bu görevi yürütüyorum. Her zaman halkımın yanında oldum, olmaya da hazırım. Hizmet konusunda belediyeden çok memnunum. Beraber iyi çalışıyoruz. Allah razı olsun hepsinden. Herhangi bir engelimiz yok şu anda. Zamansal olarak hepsi çözümleniyor” dedi.

 

“Birbirine tutkun ve bağlıdır”

Mahallesini ve mahalle sakinlerini anlatan Sangül, “Mahallemde birlik ve beraberlik var.  Herhangi bir mahalle sakini bir etkinlik yaptığında diğer sakin ona her zaman yardımcı olur. Burada cenaze olsun herkes üzüntüsünü paylaşır. Mahalle sakinleri birbirine tutkun ve bağlıdır. Birisi hayır yapsın herkes gider yardım eder. Sağ olsun mahalle sakinleri hepsini ayrı seviyorum.  Ben mahallemden memnunum mahallem de benden memnundur inşallah. Ki memnun olmasalar 8 yıldır bu görevi götüremeyiz” dedi.

 

“İnsanlar akın akın geliyor”

Mayıs ayında yaptıkları etkinliklerden de bahseden Sangül, “Bizim burada bazı etkinliklerimiz oluyor. Atalarımızdan kalma Bardak Kıran dedemiz var. Her taraftan insanlar geliyor. Mahşer günü gibi oluyor. İnsanlarımız dilek, dua, temenni ne ise onu yapıyor. Burada kendi aramızda mahalle sakinleri ile birlikte de etkinliklerimiz oluyor.  O gün lokmamız, pilavımız olur. Duamız olur. Bunlar mahallemizde hep yapılıyor. Bardak Kıran, Çırpılı Dede eskilerden gelen adet, anane, devam ediyor şu anda. 5 Mayıs’ta Allah nasip ederse gelin görün. Başkanlarımızı da davet ediyorum. Onlar da bizi kırmayıp geliyorlar sağ olsunlar. İkindi zamanı başlıyor ve ertesi günü öğlene kadar devam ediyor. İnsanlar akın akın geliyor” dedi.

 

“Görevimiz vatandaşa hizmet etmek”

Seçmen kağıtları ile ilgili olarak Sangül, “Ben burayı sabah en geç 7:30’da açarım. Akşam 18:00’de çıkarım. Evimde akşam yemeğimi yedikten sonra da yine hizmetime devam ederim. Seçmen konusunda, seçim konusunda çok titizim. Bizim görevimiz vatandaşa hizmet etmek. Azalarımla beraber hep birlikte vatandaşa yardımcı oluyoruz.  Hepsinden çok memnunum. 16 Nisan 2017 tarihinde referandumda oy kullanacak vatandaşlar için seçmen bilgi kağıtlarını dağıtmaya başladık. 16 Nisan’da yapılacak olan seçim Türkiye’mize, memleketimize, devletimize, milletimize,  hayırlara vesile olsun’ ’dedi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu