GündemTürkiye Gündemi

Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: ATM Bile Ayırt Edemiyor

 ATM’nin bile ayırt edemediği sahtecilikte, paranın yarısı sahte yarısı gerçek çıktı. Sahte para kalpazanlarının yeni yöntemi ortaya çıktı.

 

Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: ATM Bile Ayırt Edemiyor… Son zamanlarda polis ve jandarma ekipleri dolandırıcılara darbe üstüne darbe vurdu. Böylece, dolandırıcılar da farklı yöntemlere başvuruyor. Kuaföre verdiği 100 lira, dolandırıcıların yeni yöntemini ortaya çıkarttı. Parayı ortadan kesen dolandırıcılar, sahte para ile orijinal parayı kusursuz bir şekilde birleştirerek 100 lirayı 2 farklı 100 lira yaparak piyasaya sürdükleri ortaya çıktı.

Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: Atm Bile Ayırt Edemiyor

“Seri numaralarını kontrol ettik, sahte olduğunu anladık”

Olay Düzce’de gerçekleşti. Erkek Kuaförü Bilal Yiğit, Kuyumcuzade Bulvarı’nda olan erkek kuaförünün yoğun olduğu gün dükkana giren bir şahsın parayı verdiğini dile getirdi. Ardından, “ Cumartesi günü dükkanda bir yoğunluk vardı çalışıyorduk. Bir kişi geldi saç tıraşını oldu. Devamında, 100 lira sahte parayı verdi gitti. Biz sahte olduğunu akşam fark ettik. İlk verdiği an fark edemedik. Paranın sahte olduğunu ben anladım. Daha önce benzin istasyonunda çalışıyordum. Çok para geçtiği için elime biraz anlıyorum. Paranın bir tarafındaki kağıt ile diğer tarafındaki kağıt birbirleri ile uyuşmuyordu. Biraz da renk tonu farkı vardı. Paranın arka kısmında da seri numaralarını kontrol ettik. O zaman sahte olduğunu anladık” ifadelerine yer verdi.

Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: Atm Bile Ayırt Edemiyor

“Paranın ikiye kesildiğini fark ettik”

Kuaför Yiğit, “Dikkatli bakılmadığı zaman paranın gerçek mi sahte mi olduğunun fark edilmeyeceğini dile getirdi. Devamında, “Paranın ortadan ikiye kesildiğini fark ettik. Daha sonra bir tarafının sahte diğer tarafının da orijinal olduğunu fark ettik. Bunu normal bir vatandaş anlayamaz. Çok dikkatli bakılması gerekiyor. Anlanabilecek tek nokta paranın belli kesimleri tam bir birine uyuşmuyordu. Kusursuz bir şekilde oturtmuşlar ama arka kısımda bazı kaymalar vardı. Anca bu şekilde anlaşılır” dedi.

Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: Atm Bile Ayırt Edemiyor

“Mutlaka kontrol edin”

İHA’nın edindiği bilgiye göre kuaför Bilal Yiğit, herkesin cebinde bu paralardan olabileceğini belirtti. Devamında, “Herkes cebinde ki paraları kontrol etsin. 100 liralar 200 liraları kontrol edin. Aldığınız zaman mutlaka kontrol edin. Eğer başınıza böyle bir olay gelirse mutlaka emniyet güçlerine durumu bildirin” ifadelerine yer verdi.

Dolandiricilarda Yeni Yontem Atm Bile Ayirt Edemiyor 3 Jpg

..Dolandırıcılarda Yeni Yöntem: ATM Bile Ayırt Edemiyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu