Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Down Sendromlu Barbie

Mattel, Daha önce protezli, işitme cihazlı ve tekerlekli sandalyeli bebekler üretti. Şimdi ise ilk kez down sendromlu bir Barbie piyasaya sürdü.

Down Sendromlu Barbie

Bebek üreten Mattel şirketi, farklı ten rengi ve beden tiplerindeki bebek modellerine Down Sendromlu bebeği de ekledi. Down Sendromlu Barbie bebeklerin ön satışı başladı. Oyuncağın tasarım aşamasında, bu sendrom içerisindeki kadınları daha iyi yansıtma yollarının bulunması amaçlanmıştır. Bu nedenle Amerika’daki Ulusal Down Sendromu Topluluğu ile iş birliği içinde hareket edilmiştir.

Down Sendromlu Barbie

Bu özel bebeğin elbisesi, kelebek desenli, mavi ve yeşil renktedir. Renkler, Down Sendromu konusunda farkındalığı vurgulama amacıyla seçilmiştir. Bebeğin boynundaki pembe kolye, üzerindeki boğum sayısıyla Down Sendromu’ndaki 21 kromozomu simgelemektedir.

 

Barbie bebeklerin üreticisi şirket, geçmiş yaşanan kadınlarla ilgili önyargıları pekiştirme ve gerçek dışı bir güzellik idealini teşvik etme suçlamaları bulunmaktaydı. Ama son zamanlarda bu imajından kurtulmak için farklı özelliklere sahip bebekler üretilmektedir. Şu an tam 175 farklı Barbie bebeği bulunmaktadır.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu