GündemTürkiye Gündemi

DP World Türkiye’ye Yatırıma Devam Edecek

Türkiye’nin önde gelen küresel ticaret sağlayıcılarından DP World Yarımca ile Evyap Grup, stratejik sermaye ortaklığı konusunda anlaştı.

 

DP World, Türkiye’ye Yatırıma Devam Edecek…  Dev ortaklığın hizmet yelpazesini genişleterek, Türk ticaretine fayda sağlayacak.

Dp World Türkiye'Ye Yatırıma Devam Edecek

DP World Yarımca Limanı, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yer alıyor. Gerçekleştirdiği ortaklıklarla konteyner limanlarının gelişimine ve Marmara Bölgesi’ndeki verimliliğin artmasına katkı sağlıyor.

Dp World Türkiye'Ye Yatırıma Devam Edecek

İşlemlerin bitmesi ardından DP World, Evyap Limanı’nın yüzde 58’ini alacak. İHA’nın edindiği bilgiye göre, Evyap Grubu ise DP World Yarımca’nın yüzde 42’sine sahip olacak. Yeni işletme DP World Evyap olarak adlandırması olacak.

DP World ne iş yapar?

Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. 54 ülkede 80 den fazla terminali işleten ve 56.000’i aşkın profesyonel çalışanıyla dünyanın dördüncü konteyner terminal operatörüdür.

DP World kime ait?

Dubai Şeyhi El Maktum’a ait DP World Yarımca Liman İşletmeleri’ne 871 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımla liman 1.3 milyon TEU/YIL kapasiteye ulaştı. DP World Yarımca Konteyner Terminali, 1.3 milyon TEU kapasitelidir. Böylece, Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden biri oldu.

Dp World Turkiyeye Yatirima Devam Edecek 3

DP World hangi liman?

İzmit Körfez’i ve Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden biridir. DP World Yarımca konteyner terminali, 1.15 Milyon TEU* kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden biridir ve yatırımının tamamı DP World’ün özsermayesiyle gerçekleştirilmiştir.

DP World hangi gümrüğe bağlı?

Gürkan Namlı ile birlikte Derince Gümrük Müdürlüğüne bağlı DP World Limanına incelemek için ziyaret etti. Ayrıca, DP Word yetkililerinden limanda yürütülen çalışmalar ve limanın işleyişi hakkında bilgi aldı.

DP World hangi ülkenin?

“Sürdürülebilirlik”, “mobilite” ve “imkan” tema alanlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak etkinliğin önemli katılımcılarından biri de Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dünyanın en büyük limancılık işletmecilerinden DP World’dü.

…DP World, Türkiye’ye Yatırıma Devam Edecek…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu