GündemTürkiye Gündemi

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Marş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri gerçekleşecek. Ayrıca bayram, Cumhuriyetin 100. yılına özel marşla kutlanacak.

 

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Marş… Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılım sağlamasıyla gerçekleşecek. Gerçekleştirilecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlikler yer alacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyetin 100.Yılına Özel Marşla Kutlanacak

Anıtkabir’de Başlayacak

Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak etkinlikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki tebrikat töreniyle devam edecek. Daha sonra Birinci Meclis’ten TBMM’ye askeri kortejle yürüyüş gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek “30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programı” iki bölümden oluşacak. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın saat 19.00’daki gösterisiyle başlayacak programa şehit ve gazi yakınları da katılım sağlayacak. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla devam edecek. Son olarak sanatçı Ferhat Göçer, MSB Armoni Mızıkası eşliğinde şarkılar seslendirecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyetin 100.Yılına Özel Marşla Kutlanacak

1071 Kişi Konser Verecek

Programda Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandoları, MSB Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği, CSO, Devlet Çok Sesli Korosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu, Jandarma Komutanlığı Merasim Birliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merasim Birliği, 16 Türk Devleti Merasim Birliği, Tarihi Osmanlı Birliği. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tüfekli Gösteri Grubundan oluşan 1071 kişi konser verecek.

100.Yıl Marşı’nın Tanıtımı Olacak

Programın ikinci bölümünde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan tanıtım filmi ve ışık gösterisi olacak. Ayrıca, aralarında Garo Mafyan, Tuluyhan Uğurlu, Sinan Akçıl, Özdemir Erdoğan’ın bulunduğu jürinin oylarıyla birinci seçilen 100. Yıl Marşı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez dinleyicilerle buluşacak. Oylamada ikinci ve üçüncü sırada yer alan marşların çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren ilk dört marşın söz yazarı ve bestecilerine plaket verecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyetin 100.Yılına Özel Marşla Kutlanacak

“Dron gösterisi ile son bulacak”

Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt, “Program, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde olacak. Programda, 1071 kişilik sahne performans grubuyla birlikte bir sanatçımızın performansıyla gerçekleşecek. Ardından ikinci bölümde de Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına hazırladığımız 100. Yıl Marşı’nın tanıtım programına geçeceğiz. Programımız 100. Yıl Marşı’nı söyledikten sonra dron gösterimiyle son bulacak.” dedi.

30 Agustos Zafer Bayrami Cumhuriyetin 100.Yilina Ozel Marsla Kutlanacak 3

..Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Marş…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu