Gündem

DSİ’DEN BALIKESİR’E MÜJDE

Savaştepe Tütünlük Barajı Tamamlandı. DSİ Balıkesir’ e yaptığı yatırımlarla toprakları su ile buluşturuyor.

Vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltma çalışmalarını devam ettiriyor. Balıkesir’de son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Balıkesir’de nasibini aldı.

Balıkesir Savaştepe Tütünlük Barajı Tamamlandı

Çalışmaları tamamlanan Balıkesir Savaştepe Tütünlük Barajının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Tütünlük Barajında depolanacak su ile 2 bin 890 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirterek sulama çalışmalarında 2 bin 420 dekarı tamamlanmış olup kalan 470 dekar arazinin sulama inşaatının da 2019 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden yüksekliği 33,5 metre olan ve 1,72 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olan Balıkesir Savaştepe Tütünlük Barajının ve sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacağın, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını ifade den Genel Müdür Aydın, ’Projenin tamamlanmasıyla birlikte 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.693.300 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Genel Müdür Aydın, ‘Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu