Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

‘Duman’ Operasyonu! 132 İş Yerinde İnceleme

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tütün mamulleri kaçakçılığına engel olmak amacıyla il genelinde geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

‘Duman’ Operasyonu! 132 İş Yerinde İnceleme

Duman Operasyonu 132 Is Yerinde Inceleme
‘Duman’ Operasyonu! 132 İş Yerinde İnceleme

12 Şahıs Gözaltında

‘Duman’ adı verilen operasyona 309 personel ve Tütün Tespit Köpeği katıldı. Jandarma ekipleri, operasyon kapsamında il genelinde 93 ekip ile birlikte 2 bin 932 kişiye kimlik kontrolü gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde çeşitli suçlardan aranan ve kaçak tütün satan 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

132 İş Yeri İncelendi

Yasadışı sigara imalathaneleri başta olmak üzere makaron ve tütün mamullerinin depolandığı ve satışa sunulduğu 132 işyeri incelendi. Yapılan arama faaliyetlerinde 13 kg açık kıyılmış kaçak tütün, 24 bin 250 adet içi kaçak tütün dolu makaron, 1 adet otomatik sigara dolum makinesi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 19 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Duman Operasyonu 132 Is Yerinde Inceleme 1
‘Duman’ Operasyonu! 132 İş Yerinde İnceleme

Adli İşlemler Başladı

Operasyona katılan ekipler, olaylara karışan şüpheli şahıslar hakkında adli ve idari işlemlere başladı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, operasyonun genel sağlığı koruma, suçların azaltılması ve suçluların yakalanması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yüksek Sesle Müzik Dinleyen 117 Sürücüye Ceza

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu