EğitimGündemİlçe Haberleri

Dursunbey’de Öğrenciler Düşünme Dünyalarını Genişletiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında mart ayı etkinlikleri tamamlandı.

Dursunbey’de Öğrenciler Düşünme Dünyalarını Genişletiyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında mart ayı etkinlikleri tamamlandı. İlkokullarda masal okuma, ortaokullarda Mesnevi hikayeleri ve liselerde ise Kutatgu Bilig okumaları temalı etkinlikler düzenlendi.

Öğrenciler, kelime türetme oyunları, bulmacalar, masal dinleme etkinlikleri, kartlarla hikaye oluşturma, öykü kartları kullanarak hikaye ve masal canlandırma gibi çeşitli aktivitelerle dil zenginliği kazandı. Yapılan çalışmalarla öğrenciler, masalların, Mesnevi hikayelerinin ve Kutatgu Bilig gibi eserlerin dil açısından önemli birer hazineler olduğunu keşfederek kelime dağarcıklarını genişlettiler. Dilimizin Zenginlikleri projesi, öğrencilerin dil kullanma becerilerini ve düşünme dünyalarını geliştirmeyi amaçlıyor.

 

 

Haber: Bülten

Burhaniye’de Yetenek Taraması Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu