Gündemİlçe Haberleri

Edremit Atatürk Kültür Evi’ne Öğrenci Akını

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrenciler 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Evi'ni ziyaret ettiler.

Edremit Atatürk Kültür Evi’ne Öğrenci Akını

Edremit Ataturk Kultur Evine Ogrenci Akini 1

İlçedeki çeşitli okullardan gelen öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e yaptığı ziyaret sırasında kaldığı evi merakla gezdiler.

Öğrencilerin İlgi ile Gezdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında büyük ilgi gören Atatürk Kültür Evi, 10 Kasım’da da öğrenci akınına uğradı. Tuzcumurat Mahallesi Çayiçi Caddesi’nde bulunan ve Ulu Önder’in 85. ölüm yıldönümü dolayısıyla özel bir anlam taşıyan ev, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Edremit Ataturk Kultur Evine Ogrenci Akini 2

Öğrenciler Heyecanlarını Dile Getirdi

Sarıkız Anaokulu ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Dokur ve müze sorumlularının rehberliğinde, Sezai Arkök’e ait restore edilen evi gezdiler. Öğrenciler, Atatürk’ün Edremit’e ziyareti sırasında konakladığı evi gezmekten duydukları mutluluğu ve heyecanı öğretmenleriyle paylaştılar.

Kültürel Değerler Hakkında Bilgi Verildi

Gezi sırasında gençlere, Edremit’in tarihi, Atatürk’ün anıları ve bölgedeki kültürel değerler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca mitolojik tarih hakkında da kısa sunumlar yapılarak genç kuşaklara yerel kültürün önemi vurgulandı. Kültür Müdürlüğü tarafından öğrencilere Nutuk hediye edildi.

Edremit Ataturk Kultur Evine Ogrenci Akini 3

Kaynak: Haber Merkezi

Saygı ve Özlemle Anıyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu